Sportszemle — 2016/03/18 at 06:30

Sportszemle 2016.03.18.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Aligha szabadul Fazekas a jogszabályok fogságából

Hiába nyert jogerősen pert egy magyar bíróságon, nagyon kevés esélye van annak, hogy a doppingvétség miatt másodszor is eltiltott Fazekas Róbert diszkoszvető versenyengedélyt kapjon még a riói olimpia előtt – ez derül ki az Origo által megkérdezett sportjogászok helyzetelemzéséből. Fazekas mindenesetre végrehajtást kért, közben a nemzetközi szövetség vizsgálja az ügyét.

Ferrari, Raikkönen, Verstappen, új szabályok: dobják fel a szezont!

Az istállók erősorrendjéről már többször értekeztünk, a tesztek közben és azok végeztével is, nagyjából sejtjük, mi várható az élen, de hogy a középmezőnyben mi lesz, azt már kevésbé lehet megjósolni. A Mercedes kétéves uralmát a Ferrari veszélyeztetheti, érdekes megnézni azt is, mi történhet ezen a két csapaton belül.

Showműsor a hokimeccsen? Simán! | 24.hu

Aki ezt látta, egy életre nem fogja elfelejteni.

A Szeged világválogatottal döntené meg a Veszprém trónját

Gyakorlatilag lecseréli a csapatát jövőre a MOL-Pick Szeged, a magyar kézibajnokság örökös ezüstérmese a jelek szerint elszánta magát, hogy a veszprémi recepttel próbálja megdönteni a bajnok hegemóniáját. A pénz a jelek szerint nem akadály. Néhány játékost már bejelentettek, néhány még csak a pletykákban szerepel, de egyre biztosabbnak látszik, hogy komoly átigazolási bombákat robbant a MOL-Pick Szeged nyáron.

Videó: itt a jövő, a Nike megcsinálta a magát befűző cipőt! – NSO

A „Vissza a jövőbe!” egyik részlete a szemünk előtt elevenedik meg a Nike segítségével. A „Hoverboard”-ra, azaz a lebegő gördeszkára már születtek megoldások – bár egyik sem az igazi… -, most pedig végre láthatjuk az önmagát befűző utcai cipőt is a valóságban. A Nike 2015 októberében már elindított egy kampányt, amelyben „Marty McFly”, azaz Michael J.

Az agydopping lehet a sportolók új fegyvere

Az úgynevezett agydopping lehet a sportolók következő célterülete a jobb teljesítmény elérése érdekében. A vizsgálati eredmények kirobbanó javulást mutatnak, de egyelőre nem tudni semmit a mellékhatásokról vagy egyéb következményekről. Van, aki szerint az agystimuláció nem is dopping. A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) legfrissebb jelentése ismerteti a Nature Magazine-ban közölt tanulmányokat .

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Federer az emoji fan!

Federer az emoji király… de már nem csak a Twitteren! A svájci mostantól saját emoji-val is rendelkezik.

Close