Sportszemle — 2016/03/17 at 06:30

Sportszemle 2016.03.17.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


A FIFA elismerte: 10 millió dolláros vesztegetés volt a 2010-es vb

A FIFA elismerte, hogy komoly vesztegetés történt a 2010-es futball-világbajnokság odaítélése során: dél-afrikai futballvezetők 10 millió dollárt fizettek ki, hogy megrendezhessék meg a tornát. A pénz az akkori végrehajtó bizottság tagok zsebébe ment, ez volt az a hírhedt bizottság, amelynek számtalan tagját letartóztatták azóta.

Putyin a sportvezetést okolja a doppingbotrányért

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán Moszkvában az ország sportvezetését tette felelőssé az orosz sportolók körül kirobbant doppingbotrány miatt. “Sportvezetőink arról tettek tanúbizonyságot, hogy nem értették meg ezen kérdések aktualitását, nem bővítették idejében a listákat az új adatok alapján, amelyeket az illetékes nemzetközi szervek előterjesztettek.

Európai Szuperliga? Mi lesz így a BL-lel és az El-lel?

A német Frankfurter Allgemeine Zeitung kedden megszellőztette, hogy az UEFA is beállna az európai Szuperliga ötlete mögé. Az Európai Labdarúgó-szövetség vélhetőleg az új ligával járó hatalmas pénzösszegek miatt vállalná az anyaszervezet szerepét, hiszen a korábbi hírek szerint amerikai tőkéből tervezett európai Szuperligának a világ legnagyobb presztízsű klubjai lennének a tagjai, méghozzá meghívásos alapon.

Ilyen szép is lehetne a budapesti olimpia arculata | 24.hu

Négy fiatal grafikus így képzelte el a 2024-ben esetleg Budapesten megrendezendő olimpia dizájnját.

Akkor most kokszolt Sarapova, vagy ártatlan?

Nagyon rosszkor jött az oroszoknak Marija Sarapova lebukása, hiszen ebből az ügyből jól már nem tud kijönni a visszavonulását fontolgató teniszezőnő. A várt ítélethez tökéletes precedens a 90-es évek Juventusa, de Sarapova ügyében nem valószínű, hogy felmentés születik.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

UNICEF: együtt tovább a Barcelonával a gyermekekért

Újabb négy évvel meghosszabbította a Barcelona és az UNICEF a két szervezet tíz éve tartó szoros együttműködését. A gyermekek védelmére...

Close