labdarúgás, Sportszponzoráció — 2016/03/16 at 09:50

UNICEF: együtt tovább a Barcelonával a gyermekekért

by

Újabb négy évvel meghosszabbította a Barcelona és az UNICEF a két szervezet tíz éve tartó szoros együttműködését. A gyermekek védelmére tett erőfeszítéseik eddig több mint egymillió fiatal életkörülményeit javították, hét országban futó projektjeiken keresztül.

Az új szerződés értelmében a katalán klub másfél millió euróról kétmillióra emeli az UNICEF munkájának évenkénti támogatását. A hozzájárulás a perifériára szorult gyermekek számára biztosít tanulási és sportolási lehetőséget Brazíliában, Ghánába, Kínában és Dél-Afrikában. Szintén a Barcelona és az UNICEF közös projektjei sorába tartozik az AIDS terjedésének megelőzése Angola, Malawi és Szváziföld sérülékeny közösségeiben.

unicef-logo-a-barcelona-mezen

A Barcelona és az UNICEF partnersége 2006-ban kezdődött és idén szeptemberben éri el a tizedik évfordulót. Az ENSZ gyermekvédelmi alapjának neve és logója volt az első felirat, ami a klub történelme során felkerült a csapat legendás gránátvörös-kék mezének elejére. Az UNICEF logó a Barcelona és a Qatar Sports Investment közötti 2012-es mezszponzori szerződés miatt a trikó hátoldalára került, de a klub a továbbiakban is ingyen bocsátja a jótékonysági szervezet számára a hirdetési felületet.

barcelona-unicef-szerzodeshosszabbitas

A Deloitte könyvvizsgáló cég legfrissebb adatai szerint a spanyol bajnoki címvédő a második legértékesebb sport klub a világon, 2,8 milliárd euróra becsült értékkel, valamint a második legnagyobb bevételt generáló labdarúgó klub, 560,8 millió eurós forgalommal. Lionel Messi, a Barcelona sztárfutballistája az UNICEF egyik jótékonysági nagykövete.

Forrás: unicef.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.03.16.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close