Sportszemle — 2016/03/16 at 06:30

Sportszemle 2016.03.16.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Az MLSZ már tudja, mitől lesz több néző az NB I.-ben

A magyar bajnoki mérkőzések nézőszámáról is nyilatkozott Sipos Jenő MLSZ-szóvivő a Sport TV Mai helyzet című műsorában. A hétközi NB I.-es fordulóban tízezret sem érte el a hat mérkőzés nézőszáma, két olyan meccs is volt, ahol ezren se voltak. Nemrég két NB I.-es meccset is vert egy megye I.-es bajnoki nézőszáma.

Magyar úszó kerül be a Hírességek Csarnokába

A maratonúszók 1963 óta létező nemzetközi Hírességek Csarnokának tagja lesz Mányoki Attila, a rendkívüli vállalkozások sikeres teljesítésével hírnevet szerzett zalaegerszegi sportember. A hosszútávúszás hírességeit elismerő szervezet (IMSHOF) nyilvánosságra hozta, hogy idén kiket avatnak a csarnok új tagjaivá, és a magyar úszás újabb jelentős sikereként Mányoki Attilát november 4-én, az egyesült államokbeli San Pedróban működő intézményben ünnepélyes keretek között iktatják be a világon a legkiugróbb teljesítményeket nyújtó versenyzők közé.

Elképesztő magyar arany és ezüst a gyorskorcsolyázó-vb-n

Liu Shaoang ezüstérmet nyert 1500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokságon, Szöulban, majd nem sokkal később a testvére, Liu Shaolin Sándor aranyat nyert 500 méteren. Shaoang ugyanezen a távon bronzérmes lett. A 18 éves Shaoang 1500-on az MTI tudósítása szerint „taktikus versenyzéssel, és jó hajrával végzett másodikként a döntőben, míg bátyja, Liu Shaolin Sándor ötödikként zárt.”

Sabaté: Jelen helyzetünkben nem lehet kísérletezni – NSO

Xavier Sabaté, a magyar férfi kézilabda-válogatott új szövetségi kapitánya szerint a mieinknek újra a nemzetközi élmezőnyben kell versenyeznie, ezért a jelen helyzetben nem lehet kísérletezni, a lehető legerősebb keretet fogja összeállítani a világbajnoki selejtezőre. Xavier Sabaté a Veszprém után a magyar válogatott irányítását is átveszi (Fotó: MTI) – Hol tart a magyartanulásban?

Olyan biológiai csoda, mint Jaromir Jagr, nem lesz több

Jaromir Jagr a maga módján egy biológiai csoda. A világ egyik legkeményebb sportját 44 évesen is a legmagasabb szinten űzi, éppen a napokban lépett fel az NHL pontlistájának harmadik helyére. A cseh hokis annyira kemény egyéni edzésekkel turbózza magát, hogy a módszert fiatal társai is elirigyelték tőle, és a káros szenvedélyeiről is hajlandó volt lemondani, hogy még jobb legyen.

Ha ésszel csinálod, 42 évesen is lehetsz a világ legjobbja

Ole Einar Björndalen egyszerre a biatlon királya és kannibálja, aki mindig éhes volt a sikerre, és el is érte céljait. A norvég tényleg mindent megnyert sportágában, amit lehetett, nem is egyszer, de most 42 évesen, 44 világbajnoki éremmel talán végleg befejezi a pályafutását. Nagyon intelligens versenyző.

Női kézi: „A fizetési igények az egekbe szöktek” – NSO

Az ötödik helyen áll a női kézilabda NB I-ben a Siófok, amely a légiósokkal egyre inkább megterhelt honi mezőnyben próbálna a saját utánpótlásából meríteni – amint arról már beszámoltunk, hamarosan elkészül a klub kollégiuma -, de céljai eléréséhez egyelőre abból kell főznie, ami van. Márpedig célokból nincs hiány.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Kint a bárány, bent a farkas – meddig maradnak üresen a magyar stadionok?

10.125-en látogattak ki a hétvégén a forduló legtöbb nézőt vonzó találkozójára. A meccset nem a legmagasabban jegyzett ligában, hanem az...

Close