Sportszemle — 2016/03/10 at 06:30

Sportszemle 2016.03.10.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Hallucinált és sírt a versenyen a magyar ultrafutó

A háromszoros Sparthatlon-győztes Lubics Szilvia a saját weboldalán mesélt arról, hogyan sikerült lefutnia a spanyolországi Transgrancanaria verseny 125 km-es távját. A 41 éves sportolónő helyi idő szerint este 11 órakor rajtolt el a mezőnnyel, a cél Gran Canaria déli tengerpartja volt.

Ha ilyen kicsit ugranék, hazamennék

Carl Lewis távolugrásban két világbajnokságot és négy olimpiát nyert, 1991-ben 891 centimétert ugrott, amivel megjavította Bob Beamon világcsúcsát is. Éppen ezekre az eredményekre alapozva megy neki újra és újra a mai távolugrásnak. Szerinte érdektelenné vált ez az atlétikai szám.

Mérkőzések közben alakul át a Barcelona új stadionja

Japán cég építheti újra az FC Barcelona új stadionját. A létesítmény, amely egyensúlyban van a környezettel, ám egyben elegáns is, a 2021-2022-es szezonra készülhet el. Negyvenöt pályázó közül választotta ki a Barcelona vezetősége és a világ legjobb építészmérnökei azt a japán céget, amely újraépítheti a katalánok stadionját.

Barca: Kubalára, Kocsisra és Cziborra is emlékeztek a Camp Nouban –

Magyarország barcelonai főkonzulátusa és az FC Barcelona szervezésében hétfő este mutatták be Kocsis Tibor Magyarok a Barcáért című filmjét. A film katalóniai premierjén kicsinek bizonyult a Camp Nou négyszáz férőhelyes díszterme, az Auditorium 1899, a vetítésre pótszékeket kellett beállítani.

Miért tömte magát szívgyógyszerrel Sarapova és a többiek?

Marija Sarapova hétfőn jelentette be, hogy régóta szedett gyógyszerével megbukott az Australian Open doppingtesztjén. Az ellenőrök a január 1-jén tiltott szerré váló meldoniumot mutatták ki nála. A Mildronate nevű gyógyszert 2005-ben fejlesztették ki szív- és érrendszeri betegségekre, Sarapova is ezért használta állítása szerint.

Sportágromboló szabályokra panaszkodik a magyar világbajnok

Ötödik olimpiájára készül Sidi Péter, az elmúlt másfél évtized legeredményesebb magyar puskása, aki továbbra sincs kibékülve a londoni játékok után bevezetett új szabályokkal, mégis lehet, hogy éppen ezek hoznak majd neki szerencsét Rióban.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

adidas: #HereToCreate Love

A közösségi médiát, a közösségi médiában megjelenő fogyasztói tartalmakat nehéz kontrollálni. Az adidas azonban úgy néz ki, hogy megtalálta a...

Close