Sportszemle — 2016/03/08 at 06:30

Sportszemle 2016.03.08.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Sarapova megbukott egy doppingteszten

Váratlanul összehívott sajtótájékoztatón jelentette be Los Angelesben Marija Sarapova, korábbi világelső orosz teniszező, hogy megbukott egy 2016-os doppingteszten. Az ötszörös Grand Slam-győztes Sarapova az idei Australian Openen adott pozitív mintát – a tornán a negyeddöntőben esett ki a 2015-ös döntős ellenfele, Serena Williams ellen.

Magyar fenék alá magyar hajót!

Gyulay Zsolt és Bártfai Krisztián együtt kezdett kajakozni Vácon, versenyzőként mindketten feljutottak a csúcsra. Hajóépítésben is a legjobbak közé akarnak kerülni, mert bár Magyarország kajak-kenu nagyhatalom, részben mégis ki vagyunk szolgáltatva a külföldi gyártók termékeinek. Legyenek a magyar versenykajakok és -kenuk a legjobbak a világon – ezzel a céllal fogott össze a kétszeres olimpiai bajnok Gyulay Zsolt és a világbajnok Bártfai Krisztián.

“Szétrohad egy sportág” – Elég lenne 4 általános a MOB-tagsághoz?

Ha nagyon szorítunk, esetleg egy magyar súlyemelő ott lehet a riói olimpián – de mi történt az egykor sikeres sportággal? A hvg.hu szürreális helyzetet tárt fel a Magyar Súlyemelő Szövetségnél: 5 millióért az elnök felesége volt a sportorvos, de állítólag csak papíron, a MOB-küldötteik vállalkozók, a sportolókat hamburgerrel szponzorálják.

Ránézek az autóra, és elmosolyodom

Mi volt az első dolog, amit a szerződés aláírása után csinált? Érdekes, hogy ezt kérdezi. Szerintem semmit nem csináltam, nem volt pezsgőbontás vagy ilyesmi. Nyilván a fellegekben jártam, de mindig is hittem abban, hogy csak ettől nem érdemes változtatni a hozzáálláson. Belefutottam már sokszor a múltban abba, hogy elbíztam magam, vagy túlgondoltam dolgokat.

Az oroszok az amerikaiakat sejtik a doppingvádak mögött

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség bejelentette, hogy az orosz doppingbotránnyal összefüggésben újabb ügyeket vizsgál. A botrányt kirobbantó ARD német közszolgálati televízió legújabb, vasárnap sugárzott dokumentumműsorában elhangzott, hogy a korrupcióval és doppingvétséggel vádolt orosz edzők közül többen az eltiltásuk ellenére továbbra is tevékenykednek, és változatlanul tiltott szerekkel látják el sportolóikat.

Világvárosokkal szemben is merjünk nagyot álmodni

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szeptember 16-án nyilvánosságra hozta, hogy a 2024-es nyári olimpia és paralimpia megrendezéséért öt város – Budapest, Hamburg, Los Angeles, Párizs és Róma – szállna harcba. Ekkor úgy tűnt, a pályázók mindegyike versenyben marad majd 2017 szeptemberéig, a limai közgyűlésig, ugyanis a NOB úgy döntött, ezúttal nem szűri meg a jelentkezőket, nem lesz úgynevezett szűkített lista.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Jóváhagyták: jöhet a videobíró a labdarúgásban

A labdarúgás szabályalkotó testülete [International Football Association Board - IFAB] szombaton zöld utat adott a videotechnológiának, hogy segítse a játékvezetõk...

Close