Sportszemle — 2016/03/04 at 06:30

Sportszemle 2016.03.04.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Káoszba vihetik a kézilabdát az olimpián

Az IHF egyiptomi elnöke és az elnökség újabbat csavart a kézilabdán. Jelen állás szerint az olimpiai selejtezőt valamint az olimpiát két különböző szabályrendszerrel kell lejátszani. Az új szabályokat ugyanis július elsejével vezetik be. Az új szabályok persze nem annyira újak, korosztályos versenyeken már használták őket, és volt olyan terv is, hogy a decemberi női kézi vb-n már azokat alkalmazzák.

Fazekas magával ránthatja az egész magyar atlétikát

Jogerősen pert nyert a Magyar Atlétikai Szövetség ellen Fazekas Róbert diszkoszvető. A 2004-es athéni olimpián, majd a 2012-es londoni játékok előtt doppingvétségen ért sportoló eltiltása a bíróság szerint 2015 júliusában lejárt – derül ki az Origo birtokába került dokumentumokból. A tavaly novemberi ítélet alapján Fazekas 41 évesen, két eltiltás után elindulhatna Rióban – ha addig megdobja az olimpiai szintet.

Kapkodnak a fehérvári tehetségekért – FTC, Dinamo Zagreb, Red Bull

2007-ben két maximalista szemléletű apuka, Bolla László és Molnár Csaba gondolt egy nagyot, és létrehozott egy utánpótlás-nevelő futballegyesületet Székesfehérváron, hogy a saját maguk által elképzelt keretek között ismerkedhessenek meg a labdarúgással a sportágat akkor kezdő gyerekeik, illetve az ő kortársaik.

Olimpia: 660 napig készült a magyar pályázati kérdőív, ami oldalanként 4 millióba került | 24.hu

A PwC visszautasítja, hogy túl lenne árazva a kérdőív.

Storck megtudta, hogyan viselkedhet az Eb-n

Külön feladatokkal látja el játékosait Bernd Storck, a nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya annak érdekében, hogy a futballisták felkészültek legyenek a tornán. “A többi csapat játékosai a Bajnokok Ligájában és Európa Ligában edződnek, mi viszont nem vagyunk jelen ezekben a sorozatokban.

A gimnazista berobbant, az olimpiát emlékezetessé tenné

A győri légfegyveres Európa-bajnokságon február végén még a juniorok között lőtt Péni István, aki a nyáron még egyszer korosztálya legjobbjaival is versenyezni fog, de a 2016-os év már egyértelműen arról szól, hogy a felnőttek között hogyan tud minél jobban akklimatizálódni.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

European Super League – üzlet vagy futball?

Mit eredményez egy titkos találkozó egy amerikai üzletember,és öt Premier League klub között? Erre mi is nagyon kíváncsiak voltunk.

Close