Sportszemle — 2016/02/29 at 06:30

Sportszemle 2016.02.29.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Kosárlabda: „Senki sem halt még bele, hogy nincs meg az egyik lába”

A BBC felkereste Natasa Kovacsevicset, a korábbi győri kosárlabdázót, aki a 2013-as szörnyű baleset miatt elveszítette a bal lábának térd alatti részét. A szerb sportoló nem adta fel, visszaküzdötte magát, s művégtaggal most már újra az épek között játszik a Crvena zvezdában. A riportban a baleset óta eltelt időszakról is beszélt.

Akkor is leugrik tíz méterről, ha jön a villám

Úgy tűnik, Kormos Villőnek Rióban sikerült kiharcolnia a riói olimpiai kvótát, így 24 év után újra lesz magyar toronyugró az olimpián. Pedig a 27 éves versenyző a felkészülés jelentős részében ötméteres toronyról ugrálva készül a tízméteres számra, Szolnokon ráadásul a medence is túl sekély. Bécsig kell utaznia egy tízméteres toronyért.

A sportág, amelyik eredményre váltotta a milliárdokat

Egri Viktória döntőbe jutott, ezzel olimpiai kvótát szerzett, majd a nyolcadik helyen végzett női pisztolyban, a Nemes Adriennel és Csonka Zsófiával kiegészülő csapat pedig bronzérmet nyert szombaton a győri tízméteres sportlövő Európa-bajnokságon. A mindössze 19 éves Egri kiválóan célzott a 40 lövéses alapversenyében, melyet 385 körrel zárt, és a harmadik helyen került be a déli fináléba.

„Született tehetség!” – izlandi légiósunk óvónőként is megállja a h

Több súlyos sérülés sem tudta megtörni a karrierjét, 2011-ben Győrből Dánia felé vette az irányt, majd két szezont követően az izlandi bajnokságban kötött ki. A szigetországban elismerik a teljesítményét, kulcsemberként számítanak rá, miközben a játék mellett óvónőként is dolgozik. Kézilabdás légiósainkat bemutató sorozatunkban ezúttal a 24 éves Szölösi Patríciáról olvashatnak.

Kína megveszi a sztárjainkat kilóra, futballforradalmat csinál

Az állami vezetők már csak olyanok, hogy szeretik a futballt, meg álmodozni is róla. Kínában sincs ez másképpen, ezért most a 2013-ban elnökké kinevezett Hszi Csin-ping vízióját próbálják megvalósítani. Az elnök azt szeretné, hogy a következő húsz évben Kína legyen ott a világbajnokságokon, rendezzen is egyet, és lehetőleg nyerjen is egy vb-trófeát, miközben a világ legjobb játékosai náluk játszanak, és a legmagasabb szinten dübörög a sportgazdaság.

Inkább a főnök dobjon hátast

A magyar labdarúgó-válogatott felkészülését már videoelemző segíti, a kluboknál is alkalmaznak különböző eszközöket, például az edzésteljesítmény elemzésére, de az SAP által kifejlesztett komplex rendszer iránt itthon ugyan sok helyről érdeklődnek, még sehol nem alkalmazzák – mondja Turóczi Gábor, a német cég hazai leányvállalatának a szakértője.

Összeomolhat a Bajnokok Ligája, európai reform jöhet | 24.hu

Az európai labdarúgóklubokat tömörítő társaság (ECA) februárban tárgyalt a nemzetközi kupasorozatok jövőjéről. Döntés nem született semmiről, de a szurkolók változást szeretnének.

Ezzel a bringával mindenhol elmész

A fatbike elsőre megcsúfolása mindennek, amiről a kerékpáripar elmúlt húsz éve szólt, hiszen a gigantikus kerekek miatt a forgótömeg növekedését elvileg mindennél jobban megérzi, aki teker. Erre tessék, itt egy kétszer olyan ballonos kerék, mint a a hagyományos bringákon és még így is élmény a fatbike.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.02.26.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close