labdarúgás, Sportmarketing — 2016/02/25 at 09:50

Vaklárma volt, mégis az eredeti magyar válogatott lesz a PES-ben

by

A futballszimulátor gyártójától először olyan hírek érkeztek, hogy nem rendelkezik a magyar válogatott licencével, így a játékosok kitalált nevekkel szerepelnek majd az Európa-bajnokságra érkező kiadásban. Kiderült, mégsem így van.

A népszerű Pro Evolution Soccer [PES] videójáték gyártójának bejelentése sok magyar szurkoló szívét összetörte. A Konami a 24 kijutott válogatottból csupán 15 licencével rendelkezik a labdarúgó Európa-bajnokság márciusban megjelenő, hivatalos játékához. A maradék kilenchez azonban nem kapta meg a hivatalos jogot, így az a hír terjedt el, hogy a magyar csapat mellett Románia, Svájc, Oroszország, Lengyelország, Belgium, Írország, Svédország és Ausztria is kitalált játékosnevekkel és más mezekkel szerepel majd.

pes-2016

A PlayON Magyarország Kft., a Konami Digital Entertainment, így többek között a Pro Evolution Soccer 2016 és az ehhez tartozó Euro 2016 játékszoftverek hivatalos magyarországi forgalmazója a Nemzeti Sport szerkesztőségébe eljuttatott közleményében jelezte, hogy bár a magyar válogatott teljes licence valóban nem áll az anyacég rendelkezésére, de a játékosok így is eredeti nevükön, a róluk mintázott arcokkal szerepelnek majd.

magyar-valogatott

„A Konami Digital Entertainment hivatalos bejelentése szerint a 15 teljesen licencelt csapat mellett az Európa-bajnokság további kilenc résztvevője is az eredeti játékosokról mintázott arcokkal, képességekkel és valódi nevekkel fog szerepelni a videojátékban. Az említett kilenc csapatnál, köztük a magyar válogatott esetében is, a különbség a mezeken lesz felfedezhető, melyek ugyan színvilágban hasonlóak lesznek, azonban az emblémák és támogatói jelzések tekintetében eltérhetnek a hivatalos mezektől” – olvasható a közleményben.

Forrás: nemzetisport.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.02.25.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close