Sportszemle — 2016/02/24 at 06:30

Sportszemle 2016.02.24.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Mit lát a kézikapus egy hetesből?

Mivel folyamatosan fejlődik a kézilabda, technikailag is próbálják követni. Van már kamera az időkérésnél, akár azt is nyomon lehet követni, hogy mi történik, amikor az edző megszakítja a játékot. Van már gólkamera is. A legújabb fejlesztés azonban a kapus mellkasára szerelt kamera, ezen keresztül még inkább felnagyítódik, mekkora bravúr megfogni egy labdát, amitől négy méterre van.

Egész jó ötlet megtanítani a focistáinkat labdát kezelni

A labdaszelídítés művészete – így hirdeti magát két fiatal magyar futballedző, Wágner Ádám és Wágner Gábor találmánya, a fitfutball, amely a világ két legnépszerűbb sportját ötvözi. Az izzadás garantált, szerintük hosszú távon a fejlődés is, ezért lehetne helye, ha tényleg tananyag lesz a foci.

„Kína tíz év múlva akár futball vb-t is nyerhet”

„Biztos vagyok abban, hogy tíz vagy tizenöt év múlva a kínai válogatott reális eséllyel küzdhet a világbajnoki címért” – nyilatkozta a 68 éves svéd tréner. A Sanghaj SIPG szerdán a Melbourne Victory ellen lép pályára idegenben az ázsiai AFC Bajnokok Ligájában, a szakvezető a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy Kínára fényes jövő vár a labdarúgásban.

Indul a cirkusz: elhalasztanák a pénteki FIFA-elnökválasztást

A pénteki rendkívüli FIFA-kongresszus elhalasztását kérte a Nemzetközi Sportdöntőbíróságtól elnökségért induló Ali bin al-Husszein herceg, mert szerinte nem lesz elég átlátható a pénteki szavazás módja, és megvan a veszélye annak, hogy visszaélések lesznek. Szerette volna, ha a szavazók átlátszó fülkében szavaznak, és megtiltják nekik, hogy telefont vigyenek magukkal.

Rejtély, hogyan simította el az OTP az Eb-malőrt

Egy-két kivétellel kárpótolta az OTP a nyári foci-Eb-re szóló jegyüket két hete elbukó ügyfeleit. Hogy hogyan, azt nem tudni. “Annyit tudunk hozzáfűzni, hogy az ügyfelek megelégedésükre jegyhez jutottak az igényelt meccsekre” – ezt írta az OTP Bank médiakommunikációs osztálya azon kérdésünkre, hogy hogyan sikerült megoldani az Európa-bajnoki meccsjegyéről a bank hibájából lemaradó több mint kétszáz szurkoló problémáját.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Transzparens labdarúgás?

Az elmúlt hónapokban meghökkentő információk kerültek a felszínre a Football Leaks weboldalnak köszönhetően, ahol számos szerződés látott napvilágot híres labdarúgókról...

Close