Sportszemle — 2016/02/16 at 06:30

Sportszemle 2016.02.16.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Az Eb idején lecsapna a kocsmákra az MTVA

Az MTVA ismét pénzt akar szedni azoktól a magyarországi szórakozóhelyektől, amelyek a nyári Európa-bajnokság idején a köztévén sugárzott meccsekkel kívánják lekötni a közönségüket, írja a 444.hu. A 444-hez került körlevélből kiderül, hogy „az Eb közvetítési jogai mellett megvették a nyilvános kivetítések kizárólagos jogát is, ezért bárki, aki Magyarország területén nyilvános kivetítést tartana, azt csak az ő beleegyezésükkel, díj fizetése ellenében teheti meg.”

A hokisok sem értik, itthon miért nem jön össze a nagy siker

Visszavágták a lengyelek a magyar jégkorong-válogatottnak, a krakkói világbajnokságon még mi örülhettünk, a budapesti olimpiai selejtező végén viszont ők. Ez a negyedik olyan hazai rendezésű nagy torna, amelyen nem sikerül az utolsó meccset megnyerni, de a játékosok sem tudják, hogy ennek mi az oka.

Síri csend a Puskás székei körül

Emlékeznek még? 2011 novemberében egy kisdorogi újságíró, Bittner Mátyás kitalálta, hogy mit lehetne kezdeni a lebontásra váró Puskás Ferenc Stadion székeivel: a kétezer főnél kisebb lakosságú kistelepülések sportkörei megkaphatnák az ülőalkalmatosságokat. Hiszen a falvak többségében lerobbant állapotban van a sporttelep, nincsenek székek, de még padok sem.

Már 80 sportolónknak van olimpiai kvótája

Azzal, hogy a férfi párbajtőrcsapat megnyerte a vancouveri világkupaversenyt, már 80 magyar sportoló szerzett indulási jogot az augusztusi, riói olimpiára. Ez ugyanakkor nem azonos a nevezhető versenyzők számával, mivel egy-egy versenyszámban többen szerezhetnek kvótát, mint amennyien végül elindulhatnak majd.

Kisvárdán másfél milliárdból épül az új stadion

Május elsejéig szeretnék lerakni az alapkövét az új, 2500 személyes, de szükség esetén 5500-asra bővíthető kisvárdai labdarúgó-stadionnak, amely 1,49 milliárd forintból épül meg. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a klub szurkolói ankétján beszélt erről – írja a város weboldala. Hozzátette, hogy a másodosztályú csapat a tervek szerint jövő szeptemberben már az új létesítményben fogadhatja az ellenfeleket.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Nagyobb esélyt kapnak a nők vezetői pozíció betöltésére az NFL-ben

A Rooney-szabály kiterjesztésével biztosítaná az NFL vezetője, hogy mindig legyen női jelölt egy vezetői pozícióra. Van, akit elkeserít, hogy ezt...

Close