Sportszemle — 2016/02/15 at 06:30

Sportszemle 2016.02.15.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


jön Jön JÖN a tao II.! Már stadionfenntartásra is

Egészen elsikkadt Szabó Tünde sportért felelős államtitkár szerdai bejelentése, hogy 2017 nyarától kibővítik a tao-pénzek felhasználhatóságának körét. A vállalkozások 2011 óta nyereségük egy részét sporttámogatásra fordíthatják. Először öt, úgynevezett látványsportág volt kedvezményezett, azóta ezt a kört jelentősen kibővítették. A befolyt támogatást meghatározott célokra lehetett fordítani, elsősorban utánpótlás-nevelésre.

Mészáros Lőrinc megvette az eszéki fociklubot

Elhárult az utolsó akadály Mészáros Lőrinc eszéki klubvásárlása elől, a felcsúti vállalkozó lett az NK Osijek főtulajdonosa. Nemzetközi kupaszereplést ígért. Pénteken aláírták alá azt a szerződést, amely alapján Mészáros Lőrinc felcsúti vállalkozó, a Puskás Akadémia elnöke horvát üzlettársával közösen megvásárolta az NK Osijek horvát futballklub részvényeinek többségét – derül ki a FourFourTwo magazin magyar kiadásának honlapjáról.

A Honvédnál többet nem találkozhatunk Puskás Ferenc nevével | 24.hu

Pert veszített a kispestiek tulajdonosa, George F. Hemingway.

Egyre komolyabb a Ferencváros – Olympique Lyon együttműködés!

2016-02-12 10:33:21 Orosz Pál képviselte az FTC-t az Európai Klubok Szövetségének (ECA) párizsi közgyűlésén, majd az Olympique Lyonnais-nál tett látogatást. Orosz Pál (középen) eredményes tárgyalásokat folytatott… (Fotó: fradi.hu) Az Európai Klubok Szövetsége Párizsban tartotta meg 16. közgyűlését. A 143 klubot tömörítő szervezet összejöveteleinek rendszeres résztvevője Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt.

HLSZ: magatartási kódexet alkottak a labdarúgók számára – NSO

A Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) legutóbbi elnökségi ülésén megalkották a HLSZ Magatartási Kódexet. A HLSZ honlapján a következő olvasható a kódexszel kapcsolatos célokról: „A Hivatásos Labdarúgók Szervezete megalakulása óta (1990.) mindent megtesz annak érdekében, hogy a labdarúgók egységesítése révén, olyan erős, együtt gondolkodó közösséget formáljon, amely a labdarúgótársakért kiállva lép fel és egységesen érvényesíti jogait.

Idén is a Kékesen ér véget a Tour de Hongrie királyetapja

Hazánk legnagyobb országúti kerékpárversenye, a Tour de Hongrie, idén is bekerült a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenynaptárába 2.2-es kategóriával. A dátum az idei évben június 28.-július 3. lesz. „A végleges és teljes útvonal kihirdetése várhatóan a március eleji Bringaexpón lesz megtartva. Ami már biztosnak mondható, hogy idén is a Kékestető lesz az esemény királyetapja, július 2-án.

Hosszú Katinka nagyon nehéz döntések előtt

“Még nem véglegesek az olimpiai számaim, most már választanunk kell” – nyilatkozta Hosszú Katinka az M4 Sportnak Kecskeméten, ahol az Univer 24 órás úszóünnepén vett részt. A Magyar Úszó Szövetség és közte fennálló nézeteltéréssel kapcsolatban nem nyilatkozott az ötszörös világbajnoknő. “London óta arra fókuszálunk, hogy mik azok a számok, amelyekben esélyes lehetnék.

Sport, üzlet, politika: a hatpontos dobás

Utolsó frissítés: Hiába a labdajátékoknak nyújtott adókedvezmény, a riói olimpián alig lesz magyar csapat. Egyre-másra születnek a reformelképzelések, a sportvezetők a hazai játékosokat próbálják előnyben részesíteni, eközben azonban az eredmények elmaradnak. Pedig nagy üzlet ez. Nem jött be a fiatalítás az 1992-ben még szovjet színekben olimpiai bajnok, majd egy év múlva világbajnok, később spanyol válogatott kézilabdásnak, Talant Dujsebajevnek.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Élő virtuális valóság tartalmat szolgáltat a Samsung a téli ifjúsági olimpiáról

Ma kezdődik Lillehammerben a II. téli ifjúsági olimpia. Először az ötkarikás játékok történelmében az eseményeket a virtuális valóságban is követni...

Close