Élő virtuális valóság tartalmat szolgáltat a Samsung a téli ifjúsági olimpiáról

by

Ma kezdődik Lillehammerben a II. téli ifjúsági olimpia. Először az ötkarikás játékok történelmében az eseményeket a virtuális valóságban is követni lehet majd, méghozzá egy részüket élőben.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság [NOB] és a Samsung együttműködésének köszönhetően, egyedi élményben lehet része a téli ifjúsági olimpia nézőinek. A teljes megnyitó ünnepséget, így az olimpiai láng fellobbanását, a versenyzők felvonulását és a műsor további részeit, a virtuális valóságban követhetik élő streamen keresztül. A speciális tartalmat a szurkolók Samsung Galaxy okostelefon és Samsung Gear VR eszköz összekapcsolásával érhetik el.

YOG-Samsung-VR

A dél-koreai technológia óriás napi összefoglalókat is közzé tesz majd a virtuális valóságban, többek között a gyorskorcsolya, a síugrás, a snowboard és a jégtánc eseményeiről. Azok a helyszíni szurkolók, akik nem rendelkeznek a szükséges eszközökkel, a Lillehammer különböző pontjain felállított Samsung Galaxy Stúdiókban is kipróbálhatják az élményt. A virtuális valóság tartalmat egyébként a játékok után teljesen nyilvánossá teszik, így az bárki számára hozzáférhető lesz.

lillehammer2016-logo

A Samsung az 1988-as dél-koreai olimpia óta áll szponzori kapcsolatban a NOB-bal. Jelenleg a szervezet globális partnere a vezeték nélküli kommunikációs eszközök kategóriájában.

Forrás: samsung.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.02.12.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close