Sportszemle — 2016/02/10 at 06:30

Sportszemle 2016.02.10.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Most sem lesz európai szuperliga a futballban

Az európai labdarúgóklubokat tömörítő társaság (ECA) párizsi ülésén elvetette az európai szövetség (UEFA) kihagyásával tervezett Szuperliga ötletét – írja az MTI. “Pillanatnyilag nem tervezünk semmi ilyesmit” – mondta Umberto Gandini, az ECA alelnöke, aki egyben az AC Milan igazgatója. A sportvezető hozzátette, szeretnék elérni az UEFA-nál, hogy 2018-tól némileg változtassanak a Bajnokok Ligája és az Európa Liga lebonyolításán.

Adókedvezményt kaphatnak az olimpiát támogató cégek

Új, az olimpiai pályázat támogatásához kötődő adókedvezményt vezetne be a kormány. Az olimpia szervezéséért felelős cégnek fizetett támogatással csökkenne a befizető adóalapja Varga Mihály javaslata szerint. Nem csak pénzzel, hanem szolgáltatással vagy eszközökkel is segíthetik a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Olimpiai Bizottság közös tulajdonában lévő céget a magyarországon működő vállalatok – ezt is tartalmazza az a törvényjavaslat, ami ma került fel az Országgyűlés honlapjára.

Csányi Eb-jegyeket ígért a pórul járt OTP-s szurkolóknak

Utolsó frissítés: Az a 223 szurkoló, aki az OTP Bank biztonsági programja miatt maradt érvényes Eb-belépő nélkül, szinte biztosan jegyhez jut majd – közölte Csányi Sándor, a pénzintézet elnöke.

Kézilabda: Nem vagyunk varázslók – Ambros Martín – NSO

Ambros Martín az M4 Sport7fõ című hétfői műsorában úgy fogalmazott, hogy Elek Gáborral alkotott edzőpárosuk nem tud egy-két hét alatt csodát tenni a magyar női kézilabda-válogatottnál, de fontosnak tartják, hogy némileg megváltoztassák a játékosok mentalitását.

Nagy magyar sportsikerek, amikről keveset tud

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) nem olimpiai sportágak szakmai tagozata 2015 legjobb sportolóit díjazta. Először adták át a Leyrer Richárd Sportvezetői Díjat is. Tavaly a nem olimpiai sportágak (NOS) legjobbjait még a Sportcsillagok Gálaestjén az olimpiai sportágak legsikeresebb versenyzőivel együtt díjazták, idén erre nem kerülhetett sor a Magyar Sportújságírók Szövetségének döntése miatt.

Nyáron újra eljön a Harlem Globetrotters

Június 2-án újra Magyarországa látogat a Harlem Globetrotters kosárlabdacsapata, amely a megalakulásának jubileumi, kilencvenedik évfordulója alkalmából szervezett világkörüli turnéján a Papp László Sportarénában is pályára lép. Az eredetileg komoly kosárlabdacsapatként indult New York-i társulat a 30-as évek elején egy, az ellenfelükre mért, a legenda szerint 112-5-ös megsemmisítő vereség során állt neki bohóckodni, amelynek eredményeképp az idők folyamán – megkérdőjelezhetetlen játéktudásuk mellett – védjegyükké vált a komédia és a nézőket is aktívan bevonó show-műsor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Elsőosztályú utánpótlás menedzsment gombnyomásra

A sportpályákon laptopokkal és tabletekkel dolgozó szakemberek a profi sport világában természetesnek számítanak. Ahogyan a könnyen áttekinthető digitális rendszerek felváltják...

Close