Sportmarketing, többféle sportág — 2016/02/09 at 07:10

Elsőosztályú utánpótlás menedzsment gombnyomásra

by

A  sportpályákon laptopokkal és tabletekkel dolgozó szakemberek a profi sport világában természetesnek számítanak. Ahogyan a könnyen áttekinthető digitális rendszerek felváltják a körülményes papíralapúakat, a magyar Trackateam alkalmazásnak köszönhetően, az utánpótlás egyesületek életében is nagyobb szerepet kaphatnak az online és mobileszközök a mindennapos munka során.

A  most felnövő sportolók már a Z generáció tagjai, egész életükben fontos szerepet játszott a gyors technológiai fejlődés. A legfrissebb edzőnemzedék szintén könnyen eligazodik az online platformok és alkalmazások világában. Egyre bővül azoknak a sportban dolgozóknak a köre, akik összetett feladataikat egyszerűen szeretik kezelni. A Trackateam egy olyan szoftver, amely a csapat és egyéni sportágak utánpótlás egyesületeinek minőségi működését támogatja.

trackateam

A  pécsi Webstar Csoport által fejlesztett alkalmazás nemzetközi trendek első számú hazai képviselője. A WinterGreen Research amerikai kutatóintézetnek a sportedzők munkáját támogató platformok piacáról készített előrejelzései szerint a 2015 és 2021 közötti időszakban ez a szektor 49 millió dollárról 864 millió dollárosra bővül. A tanulmány szerint öt éven belül 9,5 milliárd okostelefon használóval lehet számolni, ami tovább segíti a sportszervezői alkalmazások terjedését és fejlődését.

Trackateam személyre szabott felületet biztosít a sportszervezeten belül különböző funkciókat ellátó edzőknek, szervezőknek és sportvezetőknek. Az áttekinthető, mindig naprakész rendszernek köszönhetően egyetlen kattintás után választ lehet kapni olyan kérdésekre, mint hogyan alakult a részvétel az edzéseken, hova került el a mérkőzés jegyzőkönyve, vagy melyik csapat hogyan áll a tagdíjbefizetésekkel? Az adminisztráció megkönnyítésével, a sportolók fejlődésének hosszú távú nyomon követésével, valamint az információáramlás gyorsításával a Trackateam gazdaságosabbá és hatékonyabbá teszi az utánpótlás klubok működését. A szervezet fejlődése, a tényeken alapuló döntéshozatal a pályán elért jobb eredményekben is megmutatkozhat.

Trackateam-kepernyo

„Nyugat-Európában, illetve a tengeren túl a hasonló rendszerek nagyon népszerűek, a piaci igény, főként a látványsportágakban, egyértelműen létezik. A nemzetközi trendeket szem előtt tartva a jövőben szeretnénk a rendszer adatelemzési funkcióit előtérbe helyezni és továbbfejleszteni. Hosszú távon abban látunk lehetőséget és az a cél, hogy a rögzített adatokból – például az elvégzett edzésmunka, a sportoló egyedi paraméterei (sérülés, edzésjelenlét, mentális állapot) – és a versenyeredményekből olyan statisztikákat tudjunk mutatni az edzőknek, amelyek a szakmai munkát hatékonyan támogatják. A későbbiekben az adatok számosságát akár minták keresésére is lehet használni, amivel a rendszer a tehetségek azonosítását segítheti” – mondta Bertók Attila, a Webstar Csoport Kft. ügyvezetője.

A  Trackateam szolgáltatásainak folyamatos fejlődésében jelentős szerepet játszik a Rátgéber Akadémia és Győri Audi ETO kézilabda klub is, akik a kezdetektől használják a platformot és visszajelzéseket adnak. Az eddigi eredményeket alátámasztja a Magyar Marketing Szövetség által tartott 2015-ös Év alkalmazása szavazás is, amelyen a Trackateam különdíjat nyert mobilon is nyújtott könnyű használhatóságával és esztétikus felületével.

 

One Comment

  1. Pingback: Interjú Urbán Miklóssal, A Trackateam Projektigazgatójával | Sportsmarketing.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.02.09.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close