Sportszemle — 2016/02/08 at 06:30

Sportszemle 2016.02.08.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Kína doppingolta futóit, ugrik a megdönthetetlen világcsúcs?

Az 1990-es évek közepén néhány évig a női hosszútávfutást a kínaiak uralták, de a hirtelen jött sikereket már akkor kétkedve fogadta a közvélemény. Az olyan magyarázatoknak, mint hogy teknősvértől ilyen jók az atléták, senki sem dőlt be, mindenki doppingra gyanakodott. Egy most, 21 év után előkerült levélből igazolódni is látszik, hogy államilag irányított doppingolás folyt a futóknál.

NFL: pénzégető Super Bowl, ennyibe kerül a víz és a mogyoró – NSO

Aki azt hiszi, az NFL Super Bowljában a szervezők megelégszenek azzal, hogy a döbbenetes jegyárakkal meggazdagodnak, az hatalmasat téved. A büfé árait látva újra sírva fakad a pénztárcánk… Super Bowl 50 concession prices (H/T @stadiyums) pic.twitter.com/jbhCFl48h7 – Darren Rovell (@darrenrovell) 2016. február 7. Of course there’s a Wine booth @SuperBowl.

Háborút hirdettek a futballvilág anonymusai

Bizonyára ön is hallotta pár hete, hogy Cristiano Ronaldo megsértődött, mert mégsem ő a legdrágább játékos az egész világon. A hírt, miszerint Gareth Bale-t nála is drágábban vette a Real Madrid, a Football Leaks nevű oldal szivárogtatta ki, és nem ez az egyetlen szerződés, amire rátette a kezét a titokban működő szervezet.

Leesik az álla a videótól: a Microsoft ilyenné varázsolná a sportközvetítéseket

Utolsó frissítés: Mit szólna, ha a futballsztárok a nappalijában életnagyságban mutatkoznának be, majd az asztalán 3D-ben játszanának? A Microsoft azt szeretné, hogy ilyenek legyenek a sportközvetítések és nem csak ötlete van hozzá, hanem eszköze is. Amikor a Microsoft bemutatta fantasztikus szemüvegét, főként arra helyezte a hangsúlyt, hogy a virtuális valósággal milyen elképesztően látványosak lehetnek a számítógépes játékok.

Hosszú Katinka a Pöttyösre is nemet mondott

Hosszú Katinka az egész országot megmozgató ügye egy tavaly nyáron készülő promóciós film miatt pattant ki. Magyarország 2017-ben vizes-világbajnokságot rendez, ehhez készítettek egy reklámfilmet, és a hivatalos szervek elvárták, hogy a sportolók ehhez adják az arcukat. Ezt a 30 másodperces filmet először a kazanyi világbajnokságon vetítették le.

Indokolt lenne az MVM Veszprém „hazatérése”

A 2016/2017-es szezonban már nem a montenegrói székhelyű SEHA Ligában szerepel az MVM Veszprém – írja montenegrói sajtóinformációkra hivatkozva a Hétméteres. Több tényező is indokolhatná a váltást. Egyrészt a Veszprémnek egyre több fronton kellene jól helytállnia – a SEHA Ligában, a Bajnokok Ligájában, a magyar bajnokság rájátszásában és a Magyar Kupa négyes döntőjében is érdekelt a csapat.

Szúnyogcsípéseken úszhatnak el olimpiai érmeink

Brazíliában ötezren betegedtek meg, Floridában szükségállapotot rendeltek el – idén négymillióra emelkedhet a Zika-vírus okozta fertőzések száma az amerikai kontinensen, miközben nyakunkon a riói olimpia. Thomas Bach NOB-elnök szerint a játékokat megtartják, a magyar olimpikonok közül mégsem mindenki nyugodt. A kétszeres ötkarikás aranyérmes Kozák Danuta félve olvassa a híreket, és nevetségesnek tartja, hogy ilyen körülmények között olimpiát rendezhetnek.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Super Bowl, Coca-Cola, Avengers…mi kell más?

Super Bowl, Coca Cola, Marvel – Avengers… amellett, hogy rengeteg amerikaifoci rajongó izgatottan várja február 7-ét, a Super Bowl már...

Close