Sportszemle — 2016/02/04 at 06:30

Sportszemle 2016.02.04.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Lenne-e a magyarok kokainja az olimpia?

Ha már népszavazás nem lesz róla, legalább a civil vélemények ütközzenek a budapesti olimpiáról – gondolták a Budai Liberális Klub szervezői, így hétfő este össze is gyűlt a Margit körúton jó 30 vitára éhes polgár. Többségüket még véletlenül sem lehetne Fidesz/Orbán-imádattal vádolni, szóval számítani lehetett rá, hogy nem az „ide nekünk az olimpiát” hevület fűti a hallgatóság nagy részét.

Már csak kimagaslóan kell focizni az Eb-ig

Már a labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező sikeres megvívása után egy nappal elkezdődtek a találgatások, hogy kik azok a játékosok, akik klubjaikban nem, vagy csak nagyon keveset játszanak, és merrefelé veszik az irányt a télen, hogy szóba jöjjenek az Eb-keret kiválasztásakor.

Gyurta Dani szúnyoghálóban áll rajthoz az olimpián?

Utolsó frissítés: Szerző: Dercsényi Dávid Szexuális úton is fertőzhet, és elképzelhető, hogy nemcsak a szúnyog terjeszti az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) szerint is komolyan veendő zikavírust, melynek megjelenése új kihívást jelent a riói olimpia rendezőinek is. A Vox minapi cikke azt boncolgatja, hogy a zikavírust nagy valószínűséggel a 2014-es foci-vb idején hozták be Brazíliába.

Bundaügy: 10 évet kér az ügyész a per egyik vádlottjára

Öt vádlottra kért letöltendő börtönbüntetést az ügyész abban a labdarúgó fogadási csalási ügyben, amelyben kedden hangzott el a vádbeszéd. A Központi Nyomozó Főügyészség képviselője a legsúlyosabb, tízéves letöltendő börtönbüntetést A. Zoltán nyolcadrendű vádlottra kérte, akit háromrendbeli bűncselekmény elkövetésével vádolnak. Az elsőrendű K. Zoltán, a másodrendű L. Mátyás és a harmadrendű K.

Aján Tamás: Elrettentő erejű döntés született

A Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) helybenhagyta a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) korábbi döntését, amellyel a bolgár súlyemelőket eltiltotta a riói olimpián való részvételtől. Az IWF magyar elnöke az InfoRádiónak hangsúlyozta, hogy a mostani döntés megerősítette a szervezet doppingellenes stratégiáját, és akár más nemzetközi szövetségek is követhetik a példájukat.

A rejtett motor rosszabb a doppingnál

A világ valaha volt legjobb kerékpárosának tartott Eddy Merckx szerint a bringákba épített motorok sokkal súlyosabb csalásnak számítanak, mint a kémiai doppingolás. Mondta ezt úgy az ötszörös Tour de France-győztes, hogy neki is van motoros rásegítéses kerékpárja. A hétvégi ciklokrossz-világbajnokságon a 19 éves Femke van den Driessche kerékpárjában találtak az ellenőrök beépített motort.

Lavinát indított el a magyar úszóklasszis esete

Nagy pénzt buknak azok az utánpótlás-nevelő klubok, ahonnan nem sokkal az olimpia előtt csábítanak el pontszerzésre esélyes versenyzőket. Ez történt nemrég Kapás Boglárka esetében, bár az is kellett hozzá, hogy a régi klubjánál amatőrszerződéssel foglalkoztassák. A problémát a szövetség is érzékeli, és már van terve a megoldásra.

Nálam olcsóbban nem nyertek olimpiát, mégse becsülték

Nálam olcsóbban nem nyertek olimpiát, mégse becsülték – A kenus Tatai Tibor első érme olimpiai arany volt, magyar bajnok sem volt addig. Mezítláb hallgatta a Himnuszt. Édesapját elvitte az ÁVH, katonának büntetésből vitték el. Wichmann Tamást győzte le az olimpiai válogatón. Méltatlanul bántak el vele. Interjú.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A taxisok vetettek véget a Lyon és az Uber együttműködésének

Rövid életű volt az Olympique Lyon és az Uber kapcsolata. A francia futball klub és a privát személyszállítási szolgáltatásokat nyújtó...

Close