Sportszemle — 2016/02/03 at 06:30

Sportszemle 2016.02.03.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Az elektromotor régi dolog, mással is csalnak a kerékpárban?

A hétvégi ciklokrossz-világbajnokság megrázta a kerékpársportot, mert a Nemzetközi Kerékpár Szövetség (UCI) ellenőrei lefoglaltak egy olyan kerékpárt, amelyben a hajtásra rásegítő elektromotort találtak. Az olasz Gazzetta dello Sport szerint azonban ez a módszer idejétmúlt, vannak, akik már eletromágneses kerekekkel doppingolják kerékpárjukat.

Ezek az első rekorder reklámok az idei Super Bowl-on

Idén várhatóan rekordot döntenek az amerikai futball döntőjét kísérő tévés reklámköltések, összesen 377 millió dollárt költhetnek el az ötvenedik “arany” Super Bowl alkalmából. A cégek jellemzően ebben az időszakban rukkolnak elő legjobb reklámjaikkal, a libabőr hatás és a sztárparádé mellett a cukiság és a sírva röhögés sem marad el, melyek közül néhányat már közzé is tettek.

Rióra készül a debreceni idegsebész

Dr. Gutema Emánuel nyolc hónapig szünetelteti az idegsebészeti szakképzést azért, hogy kijusson a riói olimpiára. Az etióp származású magyar atléta részt vett a 2013-as kazanyi nyári Universiadén, de tanulmányai, majd a munkája miatt az utóbbi időben kevesebbet tudott edzeni. Most azonban kapott egy nagy lehetőséget a debreceni Idegsebészeti klinikától.

Kézi: a magyar szövetség sajtótájékoztatója – NSO

A Magyar Kézilabda-szövetség elnöksége keddi ülésén értékelte a férfiválogatott Európa-bajnoki szereplését, majd sajtótájékoztató keretében számolt be a meghozott döntésekről. Eldőlt, hogy Talant Dujsebajev távozik a férfiválogatott éléről. A női válogatott irányítását ideiglenesen a két topklub vezetőedzője, Elek Gábor (FTC-Rail Cargo Hungaria), illetve Ambros Martín (Győri Audi ETO KC) veszi át, mellettük Siti Bea (Fehérvár KC), a nemzeti csapat korábbi másodedzője is a stáb tagja.

Egy német Steffi Graf nyomdokain

A hétvége óta új sztárja van a női teniszvilágnak. Angelique Kerber legyőzte a szinte legyőzhetetlen Serena Williamst, és hétfőtől előrelépett a női teniszranglista második helyére, Serena mögé. Erre a hatalmas változásra korábban semmi sem utalt. Angelique Kerber 28 évvel ezelőtt, lengyel apától és német anyától született Brémában.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Török Twitter csatornát indított a Barcelona

A török sztár, Arda Turan csapatba kerülése fontos volt a döntés szempontjából, de a helyi szurkolók közösségi média aktivitása szintén...

Close