Sportszemle — 2016/02/02 at 06:30

Sportszemle 2016.02.02.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Az élsportban már mindenki szuperhumanoid?

A mérhető sportágakban bő száz év alatt óriásit javultak az eredmények, maratonfutásban például közel ötven százalékot, de más állóképességi számokban is ugrásszerű volt a fejlődés. Az ember ennyi idő alatt nem alakulhatott át szuperhumanoiddá, de nem is kell emberfelettit keresnünk az ugrásszerű változások mögött. Elég a tudatosságot és a technikát.

Minden Eb-meccsre több jegy jut a magyar drukkereknek

Lezárult a jegyigénylés a nyári labdarúgó Európa-bajnokságra, amelyen a magyar szurkolók végül a korábbinál nagyobb létszámban drukkolhatnak Bernd Storck szövetségi kapitány együttesének. A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának hétfői beszámolója szerint az európai szövetség (UEFA) arról tájékoztatta az MLSZ-t, hogy mindhárom csoportmérkőzésre megemelte a magyar szurkolók részére biztosított kvótát.

Nem most ment el a nagy esély

Az olimpiai selejtezőtorna beosztása is mutatja, a férfiaknál Magyarország mekkora esélyt szalasztott el azzal, hogy tavalyelőtt nem jutott ki a 2015-ös világbajnokságra. A játékosaink már akkor pontosan tisztában voltak azzal, miről maradtak le, mennyivel nehezebb lesz 2016 januárjában a dolguk.

Babos Tímea még nem volt ilyen magasan a világranglistán

Babos Tímea pályafutása legjobbjaként az 51. helyen áll a női teniszezők legfrissebb világranglistáján. A 22 éves játékos annak köszönheti előrelépését a két héttel ezelőtti 60. helyről, hogy a vasárnap zárult Australian Open első fordulójában legyőzte a brit Heather Watsont, írja az MTI. „Természetesen nagyon-nagyon boldog vagyok az új ranglista-helyezésem láttán!

Mészáros Lőrinc az eltiporhatatlan csapat utolsó reménye

Régóta pengeélen táncol az egyszeres horvát kupagyőztes és hétszeres bajnoki bronzérmes eszéki futballklub, amely a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc tulajdonába kerülhet. Orbán Viktor bizalmasának örülnének a helyiek, mert úgy látják, más választása nincs az Osijeknek. A szurkolók még a bojkottot is beszüntetnék, ha új tulajdonos érkezne.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.02.01.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close