Sportszemle — 2016/02/01 at 06:30

Sportszemle 2016.02.01.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Ahol az emberek választhatnak, ott leszavazzák az olimpiát – tldr

A 2024-es olimpiát már csak négy város szeretné megrendezni. Budapest mellett Los Angeles, Párizs és Róma vannak versenyben. Abban, hogy a mezőny így alakult, a legnagyobb szerepe a No Boston nevű szervezetnek van.

Egy magyar teniszező a britek legnagyobb büszkesége

Mi, magyarok, Konta Johannának is nevezhetnénk a britek új teniszcsillagát, hiszen a három útlevéllel, közte magyarral is rendelkező, a magyar nyelvet kiválóan beszélő teniszező családja a 80-as években települt át Ausztráliába Magyarországról. Pontosabban akkor még nem voltak család. A történet a nyolcvanas években kezdődött, amikor Konta Gábor és Gabriella Ausztráliát választotta új hazájának.

Tao: ellenőrizhetetlen támogatások

Idén éppen kerek évfordulót ünnepelhetnek, hiszen a cég tíz éve van jelen a magyar piacon. Mennyire önjárók a döntéseikben, például abban, mit és mire adnak a magyar sportban támogatásként? – A francia tulajdonban lévő Decathlon valóban egy évtizede érkezett Magyarországra.

A Real Madridé lesz a világ legdrágább meze

A spanyol Marca című lap úgy tudja, már csak néhány technikai részlet és az aláírások hiányoznak arról a szerződésről, amelyet a Real Madrid és az Adidas készül kötni. A megállapodás értelmében a sportszergyártó szállítja majd a Real mezét a következő tíz évben, méghozzá szezononként 140 millió euróért.

Ilyen csalás sem volt még a kerékpársportban

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség megerősítette, hogy a 19 éves Femke van den Driessche motorral próbált csalni a Zolderben rendezett világbajnokság női U23-as cyclo-cross versenyén. A belga sportoló tagadta a vádakat, szerinte a megvizsgált kerékpár nem is az övé.

„Persze hogy érdemes erről álmodni”

Fotó: Sean M Haffey / Europress/AFP – Nagyot fordult önnel a világ? – Bizonyos szempontból igen, a másik oldalról pedig nem – mondja Gyarmati Panka. – Az emberek felkapták a fejüket a sikeremre, kezdenek megismerni, ami eléggé nagy változás. De az életem valójában ugyanaz maradt, főleg, hogy itt kint ez „csak” egy verseny volt, és megy minden tovább.

Csernus Imre is sokkolta a lányokat, ha kellett

A hollandok elleni Európa-bajnoki döntőben az első és a harmadik negyed legvégén is gólt kapott a magyar csapat. Egyszer sem lehetett viszont azt érezni, hogy mindez kizökkentette volna a játékosokat, pedig lelkileg nem volt könnyű helyzet, hiszen a találatok miatt nem előnnyel, hanem döntetlennel mehettek pihenőre.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Olimpia 2024: Budapest és Los Angeles is magáénak érzi az Agenda 2020 programot

Mindkét város szem előtt tartja a gazdaságosságot és a fenntarthatóságot, de másképpen. Akkor most kire szabták az olimpiai rendezést?

Close