Sportszemle — 2016/01/29 at 06:30

Sportszemle 2016.01.29.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Gyárfás Tamás tündöklése és túlélése

„Köszönjük, hogy emlékeztettek minket arra, hogy Magyarországnak van tehetsége a sikerre, a becsületes munkára″ – a londoni nyári olimpia után Orbán Viktor kormányfő így köszönte meg a sikeres sportolók teljesítményét a tiszteletükre rendezett parlamenti ünnepségen 2012. szeptember 18-án. A rendezvényre Gyárfás Tamást, az úszószövetség elnökét is meghívták, aki azonban sokáig gondolkozott azon, talán jobb, ha mégsem megy el.

Győztes Eb-mérkőzés rendel

Sütemény vagy pezsgő? Melyikkel ünnepelt? – A felkészülés miatt egyik sem jöhetett szóba. Keményen dolgozunk, hétfőn érkeztünk a máltai edzőtáborba – mondta Nikolics Nemanja, akit a lengyel liga játékosai a tavalyi év legjobb futballistájának választottak. – A sütemény a minimum, amire meghívom a többieket, de majd az edzőtábor végén vagy inkább Varsóban.

Athénban egy menekült fut majd az olimpiai lánggal

Utolsó frissítés: Egy menekült is viszi majd az olimpiai lángot, amikor az áthalad Athénon. A riói játékokat megelőzően az olimpiai láng keresztülhalad majd egy athéni menekülttáboron és egy menekült is tagja lesz a száznapos váltónak. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) csütörtöki közlése szerint a lángot április 21-én a hagyományoknak megfelelően Olümpiában gyújtják meg, s 12 nappal később, azaz május 3-án érkezik meg Brazíliába.

Igazságtalan mindent Dujsebajev nyakába varrni

A magyar női kézilabda-válogatottnál a decemberi vb-n görcsöt, a férfiaknál a most véget ért Európa-bajnokságon vergődést, reménytelenséget láttunk. A nyolc győztes meccs reményében érkező Talant Dujsebajev csapata egyszer nyert (Montenegró 32-27), a spanyolok ellen volt egy elfogadható veresége (29-31), de az oroszokkal szemben nagy hiányérzetünk volt.

Komoly veszteséget termel a győri ETO Park | 24.hu

Ami biztos, valakinek ezt folyamatosan finanszírozni kell.

Veszprém is kivenné a részét a 2024-es olimpiából

Elfogadta a veszprémi önkormányzat közgyűlése csütörtöki ülésén azt a garancialevelet, melynek értelmében kézilabda-csoportmérkőzéseknek adhat otthont a város, ha Budapest rendez olimpiát 2024-ben. A veszprémi képviselő-testület tizennégy igen és egy nem szavazat, valamint két tartózkodás mellett támogatta a kezdeményezést. Porga Gyula polgármester emlékeztetett: számos nemzetközi mérkőzést, tornát bonyolítottak már le a városban, tavaly a kézilabda SEHA Liga döntőjét is Veszprémben rendezték.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Az élő sportközvetítések felé kacsingat a Facebook

Nem úgy, mint a televíziók, hanem inkább, mint a Twitter. Tematikus élő közösségi hírfolyammal kísérleteznek.

Close