Sportszemle — 2016/01/27 at 06:30

Sportszemle 2016.01.27.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Ugródeszka lett Lengyelország

Lengyelország vált a magyar futballisták első számú felvevőpiacává, a közelmúlt tendenciáját erősítve idén januárban Gyurcsó Ádám a Pogon Szczecinbe, Gosztonyi András pedig a Slask Wroclawba szerződött. Rajtuk kívül már eddig is a 16 csapatos Ekstraklasában edződött Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), illetve Kádár Tamás és Lovrencsics Gergő (mindkettő Lech Poznan) is.

Kézilabda: itt a vég, visszalép a Bundesligától a 2013-as BL-győzte

Elérte a vég a súlyos anyagi nehézségekkel küzdő HSV Hamburg férfi kézilabdacsapatát: a 2013-ban Bajnokok Ligáját, 2007-ben KEK-et, 2011-ben német Bundesligát, 2006-ban és 2010-ben Német Kupát nyerő klub hatalmas tartozásai miatt elveszti licencét, és visszalépésre kényszerül a német bajnokságtól.

Szurkolóknak álcázhatják magukat a terroristák

Szurkolói mezben és sállal a nyakukban érkeznek az Iszlám Államhoz csatlakozó nyugat-európai állampolgárok Törökországba, hogy így próbálják meg kijátszani a biztonsági erők éberségét, írja az MTI a Milliyet című ellenzéki török napilapra hivatkozva. Az újság értesülései szerint a terrorszervezet azt tanácsolta a Szíriába tartó híveinek, hogy a feltűnést kerülve, lehetőleg hétvégén, focimeccsek idején utazzanak Törökországba.

Három év múlva jön az európai kézilabda-szuperliga

Egyre valószínűbb, hogy 2019-től teljesen átalakul a nemzetközi klubkézilabda, és a mostani kuparendszer legjobb csapatai nem az Európai Kézilabda Szövetség égisze alatt szervezett sorozatokban, hanem a Premier Handball League nevű szuperbajnokságban szerepelnek majd. Az ötlet már többször felmerült, most azonban két olyan lépés is történt a kontinentális kézilabda-szuperliga ügyében, amelyek azt jelzik, komolyak a szándékok.

A védekezés összeállt, fél éve van a támadásokra a pólóválogatottnak

férfi vízilabda Eb: Nagyon fontos volt ez az Európa-bajnokság férfi vízilabdacsapatunk számára. A kazanyi hatodik hely után a kritikus hangok felerősödtek, amit egy újabb rossz eredmény tovább katalizált volna. Az olimpiai felkészülésnek pedig nyugodt lelkiállapotban kell nekivágni, ez evidens. Jól kellett szerepelnie tehát a magyar válogatottnak Belgrádban.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Az adidas kihátrál az atlétikai szövetség mögül a botrányok miatt

A BBC értesülései szerint az adidas sportszergyártó megszünteti együttműködését a Nemzetközi Atlétikai Szövetséggel. A háttérben az elmúlt időszak súlyos botrányai...

Close