Sportszemle — 2016/01/25 at 06:30

Sportszemle 2016.01.25.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Üldözik a futballvilág szivárogtatóját, és a java még csak most jön

A napokban több nagy futballtranszfer is nyilvánosságra került a WikiLeaks mintájára működő Football Leaks oldalon: megtudhattuk, hogy nem Cristiano Ronaldo volt a világ legdrágább futballistája, és hogy a francia Anthony Martialon jóval hamarabb kereshet nagy pénzt a Monaco, mint azt eddig gondoltuk. De ez még csak a kezdet.

Ilyen győzelemre még egy magyar sem volt képes

A 2014-es szocsi olimpiáról négy világkupaponttal lemaradó, első számú tartaléknak jelölt Gyarmati Panka a Mammoth Mountainon megtartott viadalon 82.75 pontot ért el, ennek köszönhetően 1000 világkupaponttal lett gazdagabb. A 21 fős mezőnyben a magyar mögött öt amerikai végzett (a második 78.5 pontot szerzett) az ugratókkal és egyéb akadályokkal nehezített lejtőn – olvasható a sportportálon.

Ha nincs Trianon, talán sose leszünk jók a sportban

Magyarország sportnemzet, ezt itthon mindenki magától értetődőnek veszi, és ez alatt nemcsak a 468 megnyert olimpiai érmet kell érteni. Természetes, hogy az olimpiák idején a sportra irányul a figyelem, de a Hosszú Katinka kontra úszószövetség ügy olyan nagy érdeklődést keltett, amilyet a politikán kívül kevés dolog tud. Miért fontos nekünk ennyire az élsport?

Az egyetlen magyar, akit a világ legjobb sportolójának választottak

Húsz éve halt meg Iharos Sándor közép- és hosszútávfutó, tizenegyszeres világcsúcstartó atléta, akit eddig egyetlen magyarként választottak meg 1955-ben a világ legjobb sportolójává. Az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának portréja. 1930. március 10-én Izrael Sándor néven látta meg a napvilágot Pestszentimrén. A második világháború után a Gamma Műveknél szerzett műszerész szakvizsgát, és itt kezdett el atletizálni is.

Kvíz: itt a nagy mez-teszt! Kitalálja, melyik klub szerelését látja

Téved, aki abban a hitben él, hogy kizárólag a két nagy vezető márka, az Adidas és a Nike gyártja a topligás futballcsapatok szereléseit. Bevalljuk, ennek a szemléltetése is motivált minket, amikor elkészítettük a szezon nagy meztesztjét.

Görbiczék rejtélyes padlózása: lehetne rá orvosság

A különböző csapatsportágak magyar válogatottjai közül hiába keresnénk rutinosabb hullámvasutazót, mint a női kézilabdásokét. Kitörölhetetlen emlék a 2000-es sydney-i olimpián a döntőben tetemes előnyből elszenvedett vereség. Három évvel később a zágrábi csarnokban az olimpiai fináléhoz hasonló forgatókönyv szerint kaptunk ki Franciaországtól a vb-döntőben, akkor is sokan hirdettek nemzeti gyásznapot, e sorok írójának több olyan ismerőse van, aki 2003.

Real, Atlético, Barca: elrabolták a gyerekfutballistákat?

Felháborodtak a Real Madridnál a FIFA büntetésén, miszerint a klubot gyakorlatilag kizárták a következő két átigazolási szezonból. A szankció ugyanaz, mint a Barcelonánál volt: igazolhatnak, de nem jegyeztethetnek be új futballistát a spanyol futballszövetségnél sem a nyári, sem a 2017 januári transzferidőszak után. Leghamarabb 2017 nyarán tehetik ezt meg.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A Real Madrid sorozatban tizenegyedszer végzett a pénzliga élén

A világ labdarúgó klubjai közül a Real Madridnak volt a legnagyobb a bevétele az előző szezonban – derült ki a...

Close