Sportszemle — 2016/01/19 at 06:30

Sportszemle 2016.01.19.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Hatalmas teniszbunda érik

A világ 50 legjobb játékosából 16 lehet érintett a legrangosabb teniszversenyekig érő bundában – írta a BBC. A britek a játékosok nevét is tudják, egyelőre azonban nem hozták nyilvánosságra. A nyomozás 2007-ben indult, Martin Vassallo Argüello és Nyikolaj Davigyenko meccséhez kötött gyanús tétek kapcsán.

Az angolok legmodernebb technikáit alkalmazná az MLSZ

2016. január 17., vasárnap 11:51 InfoRádió Az angol labdarúgóklubok működésének egyik alapja a modern sporttudományi háttér, amely a helyi egyetemekkel együttműködve a legmodernebb technikákat biztosítja a futballisták fejlesztéséhez – mondta Zalai Dávid, a Magyar Labdarúgó Szövetség orvosi bizottságának tagja. A sporttudományi szakember kiemelte, hogy az MLSZ több hasonló módszer alkalmazását tervezi.

Sport – Nem lelkiznek, lőnek

A Belga Királyi Labdarúgó Szövetség brüsszeli székházában vagyunk, egy raktárhelyiségre emlékeztető irodában, ahol Bob Browaeys, az utánpótlás-nevelés egyik szakmai vezetője – nem mellesleg a 17 év alattiak tavaly novemberi chilei világbajnokságán bronzérmet szerzett belga labdarúgó-válogatott edzője – éppen azt szemlélteti, hogyan tanítják a jövő focistáit a labdakezelés alapjaira.

Rekordok Eb-jét rendezi Franciaország

Fotó: DENIS CHARLET / Europress/AFP A francia sportdiplomácia erejének markáns lenyomata, hogy az ország az 1998-as világ- és a 2016-os Európa-bajnokság elnyerésével is egy kibővített, átalakított futballtorna megrendezésére kapott felhatalmazást. Mert amíg a XX. század utolsó vb-jén 24 helyett már 32 ország nemzeti válogatottja vehetett részt, addig a mostani Eb-mezőny először nem 16, hanem 24 tagú.

„Hej, Garaba, mekkora gól!” Megfélemlítettük a spanyolokat?! – NSO

Bármennyire is szokatlan meccsidőszak labdarúgó-válogatottunk történetében a január, szép győzelmeinket összegző, Eb-felvezető retrosorozatunk első hónapjában találkoztunk már „ franciaveréssel”, „ olaszoktatással ” – és mit pörget ki a naptár mára: hát nem egy újabb, ma már szintén igen értékesnek minősülő skalpot?! A dátum 1984. január 18., a helyszín Cádiz, az ellenfél Spanyolország.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.01.18.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close