Sportszemle — 2016/01/18 at 06:30

Sportszemle 2016.01.18.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


A kolozsvári sikeredző, aki 40 éve van a világ élvonalában

Az egész világ azt a titkot kutatja, hogyan lehet valaki sikeres az 1976-os olimpián a diktatórikus Romániával, és hogyan vezetheti ugyanő a teljesen más berendezkedésű Egyesült Államok női tornász válogatottját negyven év múlva. Miközben az amerikaiaké lett 1996-ban és 2012-ben a csapatarany, a legutóbbi világbajnokságon pedig a csapattagok öt aranyat nyertek.

DVSC: a tulajdonosnak 15 év után védekeznie kell | 24.hu

A debreceni szurkolók pénzügyi problémákról beszélnek, de Szima Gábor mindenkit megnyugtat.

Hosszút a magyar szövetség közlésére hivatkozva keverik doppinggyanúba

Hosszú Katinka kínos helyzetbe kerülhet amiatt, hogy a Magyar Úszószövetség korábban azt állította, csak a versenyző Facebook-oldaláról értesült arról, hogy Amerikában versenyez. Van olyan lap, amely doppingvétséget emleget. Az alapján, amit a magyar szövetség állít saját versenyzőjéről, Hosszú Katinkáról, a doppingellenes rendszer azon eleme, hogy a sportolók holléte a váratlan ellenőrzések végett mindig ismert legyen, egyszerűen nem működik – így foglalható össze a Swimvortex.com nemzetközi úszóportál csütörtöki, a magyar úszóbotránnyal foglalkozó cikke.

Világverő aerobicos vagy karatés nem lehet az Év sportolója?

Csütörtök este díjazták az Év sportolóit, csapatait és edzőit, az épek mellett a fogyatékkal élők is kaptak díjakat, de ezúttal a nem olimpiai sportágak képviselői kimaradtak a díjazásból. 2014-ben először értékelték őket külön, idén annak ellenére nem díjazták őket, hogy a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) korábban három évre garantálta részvételüket a díjátadó gálán.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Az Év Sportolója 2015 – Foci, papírforma, rejtély

Új helyszín, új szervező, új filozófia. Az 58. Év Sportolója díjátadó színhelye a Nemzeti Színház volt. A teátrum a gála...

Close