Sportszemle — 2016/01/14 at 06:30

Sportszemle 2016.01.14.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Öreg, nehéz és magas a magyar futballválogatott

A svájci Futballkutató Intézet (CIES) havi jelentésében a válogatottak profiljait vizsgálta. A 2015-ös meccsek alapján a vizsgált csapatok játékosai közül Király Gábor a legidősebb, de a legöregebbek között van másik top 10-es magyar is. A kutatásba ötven válogatott 1785 játékosát vonták be. A csapatok közül a legfiatalabb Nigériáé volt 2015-ben, ahol a futballisták átlagéletkora 24,7 év.

Majdnem halálra kokszolták magukat az orosz atléták

Hét éve olyan súlyos volt az orosz atlétika helyzete, hogy a Nemzetközi Atlétikai Szövetség titkos levélben figyelmeztette az ország atlétavezetőit, hogy a sportolók az életükkel játszanak, ha nem hagynak fel a doppingolással.

A MOL-csoport az MLSZ legújabb támogatója

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke és Hernádi Zsolt, a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója szerdán közös együttműködést jelentettek be az MLSZ székházában tartott sajtótájékoztatón.

Eltervezték Kiss László megjelenését Hosszú Katinka tájékoztatóján

Utolsó frissítés: A Magyar Úszószövetség sajtófőnöke azt nyilatkozta a DigiSportnak, hogy eltervezték Hosszú Katinka sajtótájékoztatóján Kiss László szövetségi kapitány megjelenését és azt teátrálisnak szánták, az ott kialakult helyzetre viszont senki nem számított. Kiss László lemondása azonban már nem volt eltervezve.

Michelisz igazi nagycsapatban folytatja

Michelisz Norbert a Honda gyári csapatában versenyez majd a túraautó-világbajnokság 2016-os idényében. A magyar versenyző csapattársai a portugál Tiago Monteiro és a 2012-es világbajnok brit Robert Huff lesznek. Michelisz 2008-ban mutatkozott be a WTCC-ben, 2010 óta a Zengő Motorsport színeiben négy futamot nyert, kétszer a Hungaroringen győzött, 2012-ben és 2015-ben pedig megnyerte a független csapatok számára kiírt Yokohama-kupát.

Palermo: Balogh Norbert megvan, sőt, alá is írt! – hivatalos – NSO

Hivatalossá vált, amit napok óta tudni lehetett, Balogh Norbert az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Palermóban folytatja pályafutását. Az olasz klub 2.2 millió eurót fizetett a játékosért, aki négy és fél év alatt 2.8 millió eurót keres majd – számolt be róla a DVSC honlapja.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Mostantól ünneplő Kloppot, vagy gólnak örülő Coutinhót is küldhetsz Skype-on a haveroknak

Vagy éppen táncoló Sturridge-ot. De nem hiányozhatnak a Liverpool sálas emotikonok sem, a klub és az online kommunikációs platform együttműködésének...

Close