kézilabda, Sportmarketing — 2016/01/12 at 10:50

Bemutatták a 2017-es kézilabda-vb kabalafiguráit

by

Egy évvel a férfi kézilabda világbajnokság kezdete előtt elindult a torna felvezető kampánya. Elsők között a kabalafigurákat mutatták be, amelyek a sportág egyik népszerű dobásformájáról kapták a nevüket.

2017 január 11. és 29. között kerül sor a férfi kézilabda világbajnokságra Franciaországban. A szervezők egy évvel a torna előtt elindították a Le Before néven futó népszerűsítő kampányt. Legelőször az esemény hivatalos videóját hozták nyilvánosságra, majd a torna kabalafiguráival is találkozhatott a nagyközönség.

Rok-es-Koolette

Rok, a medve, az erőt szimbolizálja, míg Koolette, a nyest, a fürgeség és a dinamizmus jelképe. Nevüket a sportág egyik népszerű dobásformájáról kapták: a roucoulette azt a mozdulatot takarja, amikor a játékos úgy szerez gólt, hogy egy erős csuklómozdulattal a labdát a földre pattintva tekeri el a kapus mellett.

Rok-es-Koolette-eloben

A kabalafigurákat a közösségi médiában mutatták be először, majd élőben is lehetett velük találkozni a múlt szombati, Franciaország és Katar közötti Golden League mérkőzés során. Rok és Koolette a későbbiekben végiglátogatja a rendező városokat, hogy a világbajnokságot népszerűsítsék a publikum körében.

Le-Before

A Le Before kampány erősen indít, a hivatalos videó és a kabalák bemutatása mellett egész januárban francia és nemzetközi kézilabda kedvencek posztolnak online videókat a #MonVoeuPhenomenal hashtaggel ellátva. Elkezdődött továbbá a nyilvános jegyértékesítés is. Eddig csak az igazolt játékosok válthatták meg a jegyeiket, de 100 ezer belépő így is gazdára talált. A szervezőbizottság célja, hogy elővételben elkeljen 500 ezer jegy az összesen rendelkezésre álló 650 ezerből.

A szervezők a jótékonyságra is gondot fordítanak, együttműködő partnerük a Handicap International, amely mozgássérült és hátrányos helyzetű embereken segít. Közös akcióik a szervezet munkájának fontosságára hívja majd fel a figyelmet.

Forrás: francehandball2017.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2016.01.12.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close