Sportszemle — 2016/01/11 at 06:30

Sportszemle 2016.01.11.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Álnéven bujkált a magyar tornasport halhatatlanja

Szombaton ünnepli 95. születésnapját Keleti Ágnes, Helsinki és Melbourne ötszörös olimpiai bajnok tornásznője. A legeredményesebb magyar női olimpikon (rajta kívül csak Egerszegi Krisztina szerzett öt aranyat) álnéven, vidéken élte túl a deportálást. 1956-ban disszidált, később Izraelben vetette meg a sportág alapjait.

Pásztory Dóri kérdéseket tett fel Hosszú Katinkának

Bejegyzésében úgy fogalmaz, hogy ő is hasonló harcot vívott a Magyar Paralimpiai Bizottsággal (MPB) – erről itt olvashat bővebben -, és Hosszú is az igazáért harcol, „nevét, arcát, sikereit, hitelét adja azért, hogy egy átláthatóbb, fejlődésnek induló rendszerben készülhessen”.

Magyarország több városban, 30-40 helyszínen rendezne olimpiát

Utolsó frissítés: Nemcsak Budapesten, hanem 30-40 helyszínen rendezne olimpiát Magyarország – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Fürjes Balázs, a 2024-es budapesti olimpia pályázatának vezetője. Budapest olimpiai méretű város, és különösebb erőfeszítés nélkül meg tudja oldani a rendezéssel járó feladatokat – állította Fürjes Balázs kiemelt fővárosi beruházásokért felelős kormánybiztos az InfoRádió műsorában.

Az olaszok sem akarják olyan nagyon az olimpiát

Miután kijelentették, hogy Rómában ugyan nem lesz népszavazás az olimpiáról, most lehet, mégis kikérik az olaszok véleményét arról, hogy egyáltalán pályázzanak-e a 2024-es olimpiai játékokra. A Radicali Italiani párt kezdeményezi a népszavazást: szerintük egy eurómilliárdokba kerülő projektről illene megkérdezni a közvéleményt is.

Horváth László, a Himnusz-éneklő hokis: vérében van

Horváth László, aki még nem elég idős ahhoz, hogy borotválkozzon, beénekelte magát a kamloopsi folklórba, és hirtelen hőssé vált Magyarországon – kezdi a kanadai brit columbiai 85 ezres város, Kamloops This Week című magazinja a településen rendezett nemzetközi serdülő-jégkorongtorna megnyitójáról szóló beszámolóját. A megnyitóünnepségen derült ki, hogy technikai hiba miatt nem tudják lejátszani az előre bekészített himnuszokat.

Így szólt a Nélküled a salgótarjáni sportcsarnokban | 24.hu

A dalt a dunaszerdahelyi Valaskó Ferenc adta elő a XXIV. Gabora Gálán.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Platini visszalépett, biztosan nem lesz FIFA elnök

Az Európai Labdarúgó Szövetség [UEFA] felfüggesztett elnöke, Michel Platini korábbi szándékával ellentétben mégsem indul a nemzetközi szövetség [FIFA] februári elnökválasztásán.

Close