Sportszemle — 2016/01/08 at 06:30

Sportszemle 2016.01.08.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


DVTK: „Újjászülettem Magyarországon!” – egy légiós megható emlékei

Francisco Gallardo, a Diósgyőr és a Puskás Akadémia korábbi futballistája egy blogbejegyzésben emlékezett vissza a miskolci korszakára. A bejegyzést a magyarlelato.com foglalta össze. „Magamba szívtam a magyarok kultúráját. Annyira hálás vagyok, hogy nem tudom kifejezni…” (Fotó: dvtk.eu) „Az első tapasztalataimat Spanyolországon kívül Miskolcon, a DVTK-ban szereztem.

Lemondott Kiss László úszókapitány

Váratlanul lemondott tisztségéről Kiss László, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya. A 75 éves edzőlegenda 1993 óta vezette a női úszócsapatot, 1999-ben vette át a férfiak irányítását is. Vezetése alatt olimpiai bajnok lett Czene Attila (1996), Egerszegi Krisztina (1988, 1992, 1996), Kovács Ágnes (2000), Gyurta Dániel (2012), Risztov Éva (2012), három ezüstérmet nyert Cseh László (2008), Güttler Károly (1988) pedig egyet.

Már az Eb-végjátékára készül a vízilabda-kapitány

Vasárnap női mérkőzésekkel, benne a magyar-holland összecsapással kezdődik Belgrádban az olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokság, amelynek első helye ér mindkét nemnél riói ötkarikás részvételt ér. A szerb fővárosba pénteken útra kelő női együttes szövetségi kapitánya, Bíró Attila optimistán várja a kontinensviadalt.

Kétszeres BL-győzteshez igazolt a magyar válogatott csillaga

Fotó: Krizsán Csaba / MTI A magyar futsalválogatott erőssége, Dróth Zoltán a kazah Kajrat Almatyban folytatja a pályafutását – írja az mlsz.hu. November közepén az UEFA Futsal CUP elitkörének egyik csoportját a Rába ETO futsalcsapata rendezte, és a Kajrat Almaty is a magyar érdekeltségű csoportba került.

Krumbholz: Irányítanám-e a magyar válogatottat? Miért is ne?! – NSO

Kedden tartották Párizsban a 2017-es franciaországi férfi kézilabda-világbajnokság sajtótájékoztatóját. Az esemény után a versenyigazgatói teendőket ellátó Olivier Krumbholzcal, a francia női válogatott korábbi szövetségi kapitányával beszéltünk. A magyar női válogatott megüresedett kapitányi posztja is szóba került. Olivier Krumbholz kispad nélkül sem unatkozik (Fotó: AFP) – Nem hiányzik a kispad?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Kivagy egy játékosra, mert eligazolt a kedvenc csapatodból? Cseréld be a mezét ingyen!

Erről szól a Carling által életre hívott Shirt Amnesty akció. A britek imádják, sorban állnak a mezcseréért.

Close