Sportszemle — 2016/01/06 at 06:30

Sportszemle 2016.01.06.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Az utolsó magyar futballista Cipruson

A magyar futballban számtalan ki nem teljesedett tehetség van, most bemutatunk egyet. Terjék Lajos tanulságos történetei és pályája rávilágítanak a tíz évvel ezelőtti magyar futball fogyatékosságaira, kiderülnek az apróbb csúsztatások mellett a kézzelfogható hazugságok is. A történet 1998-ban kezdődik, akkor volt utoljára magyar futballbajnok az Újpest.

Ahol a fociba nem indokolatlanul dől a pénz

Utolsó frissítés: Az angol focibajnokság legfelső osztálya (Premier League, PL) már 23 éve, azaz 1992 óta többé-kevésbé a jelenlegi szabályok szerint működik, de eddigi története nem mindig a pénzügyi sikerekről volt hangos. A fociklubok sokszor csak pénznyelő automataként működtek, és orosz milliárdosok játékszerei vagy arab sejkek kirakatvállalkozásai voltak.

A Fradit milliárdossá tenné a foci-BL

Orosz Pál szerint a Ferencváros labdarúgócsapatának idei célja, hogy az NB I megnyerése után bejusson valamelyik nemzetközi kupa csoportkörébe. A Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója az M4 Sport7fő című műsorában elmondta, hogy az erkölcsi siker mellett ez azért is fontos a számukra, mert önmagában már az, ha a Bajnokok Ligájának csoportkörébe kerülnek, négymilliárd forint bónuszt hozna a zöld-fehéreknek – vagyis éppen annyit, amennyit az MLSZ kapott az Európai Labdarúgó Szövetségtől a válogatott Eb-re való kijutásáért.

Hosszú Katinkát és Cseh Lászlót hatalmas elismerés érte | 24.hu

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke újabb örömhírt közölt. Két magyar úszó van Európa élén.

Sorvad a hazai sport, de Rióban még dobhat egyet

A magyar olimpiai csapat eddigi létszáma 63, és ha így folytatódik, a magyar sport legkisebb delegációja jöhet össze Rióra. A szám ráadásul becsapós, hiszen például atlétikában a nőknél három maratonista nevezhető, és eddig már öten is teljesítették az előírt szintet, és ők is az eddigi 63-as létszám részei.

Férfi kézi-vb: a franciák egyedülálló akcióval készülnek a szurkoló

Miközben az európai válogatottak javában készülnek a lengyelországi kontinenstornára, a 2017-es férfi kézilabda-világbajnokság szervezői sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy nagyszabású népszerűsítő kampányt indítanak az egy évig tartó visszaszámlálás kapcsán. William Accambray, háttárben pedig az Eiffel-torony (Fotó: Stephane Allaman/DPPI) Negyven másodperc. Ennyi kellett, hogy a lifttel villámgyorsan felérjünk a 210 méter magas Montparnasse-torony 56.

A láb között megütött szerva a legnagyobb tenisztrükk

2015-ben mutatta be először tenisztrükkjeit az amerikai Pablo Schurig, erről egy csodás kis filmet is készített. Az Eurosporton a láb közül megütött labdája, majd maga a klasszikus szervamozdulat imitálása az év trükkje minősítést kapta. A 45. másodpercnél jön a csatorna által győztesnek nevezett jelenet, de előtte és utána is eléggé szokatlan ütések vannak.

Saját magazinműsora lesz a Fradinak az M4 Sporton

2016 januárban indul az M4 Sporton a “Fradi TV” című heti rendszerességű magazinműsor, amely az MTVA közelménye szerint: “a Ferencvárosi Torna Club csapatait, az egyesület életét, hétköznapjait, eseményeit mutatja be.” A hihetetlenül izgalmasnak igérkező 26 perces magazin két műsorvezetője az olimpiai bajnok Kovács Koko István, illetve a válogatott kézilabdázó Tóth Tímea lesz.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Edward Pickering: The Yellow Jersey Club

Edward Pickering a Tour de France győzteseinek titkát próbálja meg kifürkészni. Különleges élményt nyújt egy olyan szál mentén végigtekinteni az...

Close