Sportszemle — 2015/12/21 at 06:30

Sportszemle 2015.12.21.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


A lehetetlent is megpróbálják az olimpiáért a kéziszövetségnél

Nem adja fel olimpiai ambícióit a Magyar Kézilabda Szövetség, és egy utolsó utáni kiskaput találva próbálja kijuttatni a világbajnokságon leszerepelt női válogatottat. A magyar válogatott kikapott a nyolcaddöntőben Lengyelországtól, és bár egy darabig élt a remény, hogy mások kikaparják nekünk az olimpiai selejtezőt, végül nem jött össze a dolog: lemaradtunk a riói olimpiáról.

A magyar futballkultúra kivégzése

A Ferencváros 20 éves kulcsemberének kanyargós pályafutásáról nemrégiben írtam egy cikket, amiben feltettem a kérdést: vajon, hány Nagy Ádám veszett el eddig a magyar futballban az edzők dilettantizmusa miatt. És csak utána jutott eszembe: vajon, hány edző veszett el, akik esetleg látták a jót a rosszal szemben, de eltiporták őket, ellehetetlenítették, ezért feladták.

Újra hódít a kocsmasport

A minden évben ilyenkor megrendezett darts-világbajnokság a sportértéken túl fantasztikus showműsort is ajándékoz a szurkolóknak, nézőknek. A helyszín, az Alexandra Palace abszolút alkalmas a megfelelő körítés biztosítására, hiszen a sörpadokon helyet foglaló több tízezer néző elképesztő hangulatot varázsol a vb alatt, amelynek így végig megmarad a kocsmasport hangulata.

Méregdrága tokiói olimpia

Az NHK japán televízió beszámolója szerint a költségvetés elszabadulását elsősorban az alapanyagárak és a személyi kiadások növekedése, illetve a tervezettnél nagyobb szabású útépítések okozzák. A 2016-os riói olimpia büdzséje 2,4 milliárd font, míg a 2012-es londoni ötkarikás játékokat 8,8 milliárd fontból hozták ki.

Az Év magyar edzői közé a dobogóra sem férhet magyar

Januárban kiosztják az Év edzője-díjat. Tavaly még volt az Év szövetségi kapitánya-kategória is, de ez az idén megszűnt, így a sportújságírók arról a tízes listáról szavazhatnak, amelyet a magyar sportújságírók szövetsége állít majd össze. Erre a listára négy magyar szakember neve kerülhet fel, de lehet, hogy túloztam.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.12.18.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close