Sportszemle — 2015/12/18 at 06:30

Sportszemle 2015.12.18.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


142 millió kenőpénzt fizetett hiába, megbosszulta

Az orosz Lilija Sobukova évekig a világ egyik legjobb női maratonfutójának számított. Nyert Londonban, Chicagóban háromszor is, övé volt minden idők második legjobb eredménye is. Aztán kiderült, hogy ezt nagy mértékben doppingolással érte el. 450 ezer eurónyi (142 millió forint) kenőpénzzel azonban el tudta érni, hogy pozitív doppingmintáiból évekig ne legyen ügy.

Egy sport van, amely még az F1-nél is gyorsabb

A sportágak jelentős része a sebességről vagy egyenesen a száguldásról szól, az atlétikától a kerékpáron és a téli sportok többségén át a technikai sportokig. De vajon kik a sportvilág sebességrekorderei? Az egyes sportágakban elért csúcssebességek a sportolók és a körülmények függvényében nagyon tág határok közt mozognak, éppen ezért az objektivitásra törekedve – ahol lehet – mindenütt a világcsúcsot vagy egyéb hitelesített eredményt vettük figyelembe.

Kézilabda: Mocsai szerint légióskorlátozás és magyar kapitány kell | 24.hu

Kevesen vannak azok, akik kemény téthelyzetben jól teljesítenek és felelősséget vállalnak.

Meglepő, hogy mi a harmadik legeredményesebb magyar sportág

Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke kijelentett a rövidpályás gyorskorcsolyázók éremszerzése a cél a 2018-as pjongcsangi olimpián. A MOKSZ vezetője elmondta a férfiak és a nők is olyan eredményeket értek el az elmúlt években, hogy a szövetség nem is tűzhet ki más célt a következő téli játékokra, mint mindkét nem esetében az éremszerzést, illetve egy arany megnyerését, írja az MTI.

Ilyen mezben játszik a foci-Eb-n a magyar válogatott

Nem cifrázták a szurkolók, a csíkos helyett a hagyományos mezt szavazták meg, így ebben játszik majd a magyar labdarúgó-válogatott a jövő évi Európa-bajnokságon. A válogatott mezszponzora, az Adidas a szurkolókat szavaztatta meg, hogy milyen mezben játsszon a válogatott az Európa-bajnokságon. A hagyományos meggypiros és fehér felső mellett két újítás került be a választékba, mindkettőn függőleges csíkozás szerepelt a mezen.

Női kézi-vb: Lökének sokat jelentene, ha a magyarokon is segíteni t

Montenegró felülmúlásával nagy lépést tett a végső győzelem felé Norvégia a Dániában zajló női kézilabda-világbajnokságon. Az északiak végső sikere a magyar olimpiai álmok életben tartásához is szükséges. A Győrben játszó Heidi Löke tudja, hogy most egész Magyarország nekik szurkol, és a beállónak személyesen is sokat jelentene, ha segíteni tudnának a mieinknek.

Ifj. Ocskay Gábor a hoki halhatatlanja lett

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség, az IIHF posztumusz halhatatlanjai közé választotta a 2009. március 24-én, tragikus hirtelenséggel elhunyt ifjabb Ocskay Gábort. Az Alba Volán és a magyar válogatott legendás játékosa tagja volt annak a szapporói válogatottnak, amely 70 év után kiharcolta az A csoportos világbajnoki szereplést.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

300 millió eurót dob szét az UEFA az Eb-résztvevők között

Jelentősen megemelte az UEFA az EURO 2016 összdíjazását a négy évvel korábbi eseményhez képest. A tornára kijutott nemzeti válogatottak között...

Close