labdarúgás, Sportmarketing — 2015/12/11 at 15:20

Újraértelmezte a klub honlap fogalmát az AS Roma

by

Megújult az AS Roma honlapja, nem is akárhogyan! A szurkolók segítségével alakították át olyanra, ami igazán vonzó a rajongóknak. A labdarúgás mellett életmód és gasztro témák is helyet kaptak.

Teljesen megújult az AS Roma hivatalos oldala. És itt most nem arra kell gondolni, hogy kicsit csiszoltak a dizájnon és átraktak pár gombot a kellemesebb felhasználói élmény reményében. Valóban kiléptek a megszokott keretek közül, meghallgatták – nemcsak megkérdezték! – a szurkolók véleményét és beépítették a legjobb ötleteket az új felületbe. Így fordulhatott elő, hogy a labdarúgás mellett többek között életmód, zenei és gasztro témák is helyet kaptak, a legaktívabb szurkolók közül pedig néhányan már a klub alkalmazásában dolgoznak fotósként, grafikusként, vagy éppen újságíróként.

as-roma-honlap

A legfontosabb változások az oldalon:

  • A tartalom csempés megjelenítése, ami a gyors és kényelmes tartalomfogyasztást segíti a mobileszközökön is.
  • Egyedi címkézési rendszer, ami megkönnyíti a tartalomban való keresést.
  • Roma TV+ néven egy új videó platform a klub felvételeivel.
  • A korábbinál jóval részletesebb mérkőzés közbeni statisztikák a játékosokról és a csapatról.
  • Ellenőrzött közösségi média hírfolyamok.

as-roma-csempek

A klub a rajongók véleményét a Redditen és különböző szurkolói fórumokon kérdezte meg, a honlap fejlesztésében pedig az Omingon nevű digitális ügynökséggel dolgozott együtt. Az új oldal egyelőre csak olasz és angol nyelven érhető el, de 2016-ban továbbiakra is lefordítják.

A projekt része az AS Roma média stratégiájának, amely a világ élmezőnyébe pozicionálja a klubot a szurkolók bevonása tekintetében.

Forrás: asroma.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.12.11.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close