Sportszemle — 2015/12/10 at 06:30

Sportszemle 2015.12.10.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


740-ből senki sem pozitív? Hiába pisiltetik a futballistákat

A doppingbotrányok több sportágat küldtek már a padlóra. A sokszor talán indokolatlanul mocskosnak kikiáltott kerékpározás már kezd talpra állni, de az atlétika súlyos válságát éli. Noha most csak az orosz módszereket sikerült feltárni, de ennél sokkal nagyobb a baj, más országokban is tömeges és elfogadott a doppingolás. Mondhatni a rendes ügymenet része.

Miért vették el Tyson Fury Klicskótól szerzett övét?

Ön sem érti, hogyan lehetséges, hogy a nehézsúly új királya rögtön elveszíti a Vlagyimir Klicsko legyőzésével megszerzett négy öve közül az egyiket? Elmagyarázzuk. Az esélytelennek gondolt kihívó magabiztosan megveri a verhetetlennek gondolt óriást, mire mindenki leborul előtte, a sportág a tenyerén hordozza. Illetve mégsem: pár nappal később már elveszti az egyik címét.

Új szabályokkal a nézőszám növeléséért

A javaslatról Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője és képviselőtársa, Kubatov Gábor – aki egyben az FTC elnöke – tartott sajtótájékoztatót szerdán Budapesten. Kósa Lajos elmondta, kezdeményezik, hogy a rendezvény szervezői maguk dönthessék el: egy-egy eseményre beléptetőrendszer alkalmazásával engedik be a közönséget vagy e nélkül.

Rekord mennyiségű maci repült a jégre | 24.hu

Világrekord született a “Dobj egy macit!” kezdeményezés történetében.

Eb 2016: 20. hely a FIFA-nál, de hol van a válogatott a 24-es mezőn

Igazságot szolgáltatni tulajdonképpen lehetetlen a labdarúgóvilággal foglalkozó rangsorok között – legyen szó FIFA-világranglistáról, UEFA-ranglistáról vagy Élő-rangsorról, a számítás és a súlyozás, következésképp a végeredmény is jócskán eltér egymástól. Mivel a három rangsorból kettő az egész világra kiterjed, egy pedig csak kontinentális, közvetlen összehasonlításuk nem lehetséges, a pozíciókat helyezési számokra konvertáltuk.

Gyurta Dániel is kandidál a NOB sportolói bizottságába

Gyurta Dániel is jelentkezett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sportolói bizottságába, amelynek négy megüresedő helyére összesen 24-en pályáznak – jelentette az MTI. A NOB honlapjának szerdai beszámolója szerint a szervezet végrehajtó bizottsága elfogadta a névsort, tehát a 24 sportoló mostantól hivatalosan is jelöltnek tekinthető. A választásra jövő augusztusban, a riói olimpia idején kerül sor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.12.09.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close