Sportszemle — 2015/12/07 at 06:30

Sportszemle 2015.12.07.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


A magyar cápa mindenkit felfalt, az első úszóvilágcsúcs is az övé

Az úszás legklasszikusabb száma a férfi 100 gyors, aminek a történelmét sikeres magyar versenyzők kezdték el írni. Azt sokan tudják, hogy az első olimpiai aranyunkat Hajós Alfréd pont ebben a számban nyerte 1896-ban, de az kevéssé ismert, hogy az első hivatalos világcsúcs is magyar sportoló nevéhez fűződik. Halmay Zoltán éppen száztíz éve, 1905.

Ortega: Szerényen érkeztem, és úgy is szeretnék távozni – interjú –

Csalódott, de már belenyugodott, hogy az életében véget ért egy fejezet. Antonio Carlos Ortega először adott hosszabb interjút azóta, hogy szeptemberben menesztették a Veszprém KC férfi kézilabdacsapatától. Most megkérdeztük a leváltása kapcsán felhozott indokokról. A spanyol szakember úgy látja, ez a számára váratlan esemény nem rontott az edzői megítélésén.

Kammerer és Fábiánné is folytatja Rio után

Kammerer Zoltán olimpiai és világbajnok kajakos kijelentette, minden bizonnyal folytatja pályafutását a jövő évi riói ötkarikás játékok után, mivel edzője, Fábiánné Rozsnyói Katalin korábbi elhatározását megváltoztatva szintén a folytatás mellett döntött. “Kati néni 1988 óta mindig az utolsó olimpiájára készül. Nem volt ez másként Londonban sem. Régóta viccelődünk, hogy melyikünk hagyja abba korábban.

Képek: a 7 legrosszabb hely, ahová szurkoló jegyet kaphat – NSO

A kedvenc csapat a pályán, jeges sör a kézben, mi ronthatna el egy ilyen pillanatot? Egy oszlop…

Nem az autóm színe érdekel, hanem, hogy bajnok legyek

Nem titok az sem, hogy a Zengő Motorsportnál eltöltött sikeres évek alatt kiharcolta magának a helyet a mezőnyben. Amióta BMW-ről Hondára váltott, azóta a gyári csapat is aktívan érdeklődik utána, ami mindenképpen új dimenziókat nyitna meg előtte, egy versenyző életében komoly előrelépés a gyári csapathoz kerülés, még akkor is, ha nehéz a szakítás.

Magyar focis találmány a világsiker küszöbén

Törölhetjük szótárunkból a „Szemüveget a bírónak!” orvosi beutaló kifejezést, és vélhetőleg felmenőjükkel való fajtalanságra is kevesebben fogják felkérni a játékvezetőket. Nem lesz több gól/nem gól disputa, és akár a lesvita is a múlté lehet. Mindez Maruzsi László egykori autóversenyző és futballbíró érdeme, akinek találmánya kálvária szakaszból a feltámadás korszakába ért.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.12.04.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close