Sportszemle — 2015/12/01 at 06:30

Sportszemle 2015.12.01.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Százezrek kellenek a budapesti olimpiás népszavazáshoz

Hamburgban vasárnap helyi népszavazáson utasították el, hogy a város pályázzon a 2024-es nyári olimpia megrendezésére. Az eredmény szoros lett, pár százalékkal győztek a nemek, de a hamburgi polgármester már csalódottan bejelentette, hogy a német kikötőváros nem indul a pályázaton. Budapestnek így már csak három vetélytársa maradt a versenyben, a magyar fővároson kívül Los Angeles, Párizs és Róma versenyez.

Horvát focicsapatot vesz a Puskás Akadémia?

Eszék városa, a Gradska Banka d.d. – amely csődeljárás alatt áll -, valamint a városi vízellátási vállalat (Vodovod Osijek d.o.o.) bejelentette, hogy meghosszabbítják az eszéki klub részvényeinek nyilvános vételi ajánlat elfogadására nyitva álló határidejét, a kezdőár megjelölése nélkül.

Hármuk között dől el az Aranylabda sorsa

Kiadta az Aranylabda-szavazás utolsó fordulójának három játékost tartalmazó listáját a FIFA. Az 23 fős szűkített listáról Lionel Messi, Neymar (mindkettő Barcelona) és Cristiano Ronaldo jutott az utolsó fordulóba, közülük kerül ki 2015 aranylabdása. A zsinórban két Aranylabdát nyerő Cristiano Ronaldónak igen nehéz dolga lesz idén, hiszen két vetélytársa triplázott a Barcelonával: bajnok, kupagyőztes és Bajnokok Ligája-győztes lett Messi és Neymar.

Katasztrofálisan mélyre süllyedt a magyar súlyemelés

A súlyemelő-világbajnokság amerikai megrendezését nagyon jónak, a magyar szereplést ugyanakkor elfogadhatatlannak nevezte Aján Tamás, a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF) elnöke, aki a vb lezárása után nyilatkozott az MTI-nek. „Mivel olimpiai kvalifikációs vb volt, eleve több mint száz ország adta be nevezését, végül 98 indította is versenyzőit, a hatszáz feletti indulói létszám pedig a maga nemében világrekord, soha ennyien nem vettek még részt súlyemelő-világbajnokságon” – mondta.

Sport – A siker nem a futballakadémiákon múlott

Nyugat-Európában régóta ebben hisznek – gondolják Magyarországon. A bentlakásos, illetve a ma már külföldön mindinkább tért hódító divatosabb, bejárós elitképzés lehetővé teszi, hogy a gyerekek mindent a futballnak rendelhessenek alá, a labdarúgóvá válásnak ne legyen gátja a nehéz szociális helyzet, de még az iskolai tanrend sem, amelyet ezeken a helyeken szintén a sporthoz igazítanak.

Darts-vb: holland rangadó a 3. fordulóban? A teljes sorsolás – NSO

Hétfőn elkészítették a december 17. és január 3. között a londoni Alexandra Palace-ban megrendezendő PDC dartsvilágbajnokság sorsolását. A tornának 72 versenyző vág neki, de természetesen csak egy ünnepelhet 2016 első vasárnap estéjén.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Mekkora jutalmat kapnak a labdarúgó válogatott tagjai az Eb-részvételért?

Nagy vitát váltott ki a Sport Plusz által közzétett lista, amely azt részletezte, hogy a magyar labdarúgó válogatott tagjai személyenként...

Close