Sportszemle — 2015/11/27 at 06:30

Sportszemle 2015.11.27.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


10+1 későn érő sportoló

A tehetséges gyerekről szóló posztunkban részletesen foglalkoztunk a tehetséges fiatal sportoló témakörével, a tévhitekről és a szülői elvárásokról. A következőkben bemutatunk 10+1 olyan amatőr/profi sportolót, akiknek az életútjai eltérnek a megszokottól, vagy azért, mert a választott sportágban későn érő típus, vagy azért mert a hátrányos gyerekkor miatt minimális esélye volt kiugró eredmények elérésére, vagy más érdekes tényezők miatt 🙂 1) Bernard Hopkins – ökölvívó “Hopkins egy igazi bajnok, egy igazi legenda, és ez soha nem lesz másképp.”

1,8 milliárdért kapott sportcentrumot Debrecen

A sportcentrum átadását megelőzően az épület előtt leleplezték Buzánszky Jenőnek, az Aranycsapat januárban elhunyt hátvédjének az egész alakos bronzszobrát. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem (DE) rektora elmondta: a szobor az idős Buzánszky Jenőt ábrázolja, az elmúlt tíz évet szimbolizálja, amit a neves labdarúgó a Debreceni Egyetemmel töltött.

A FIFA és a maffia módszerei

Fotó: Hegedűs Márta / Magyar Nemzet – Joseph Blatter ön szerint nem korszakos FIFA-elnök, inkább egy korrupt maffiózó? – Igen, ez a véleményem, és ezzel nem vagyok egyedül. A napokban a svájci szövetségi rendőrség korrupcióval kapcsolatos ügyben hallgatta ki, és életfogytiglani büntetésre számíthat. Ez is pontosan jelzi, ki az a Sepp Blatter.

Sport – Budapesten tartják a FINA gálaestjét

Újabb sportdiplomáciai siker: Budapest lesz a házigazdája 2016. január végén a Nemzetközi Úszó Szövetség „FINA Best Athletes of the Year” nevet viselő díjátadójának, amelyen kiderül, kik lettek a FINA égisze alá tartozó hat sportág legjobbjai 2015-ben. Az futballból ismert Aranylabda-gála mintájára az első ízben tavaly Dohában került sor a 208 tagországot tömörítő szövetség ünnepi összejövetelére, amelyen szinte valamennyi FINA-tagország képviseltette magát.

MLSZ: a „légiósszabály” után jön a „nézőszabály” is? – NSO

„A probléma jelentősége miatt korbácsra és mézesmadzagra van szükség” (Fotó: Földi D. Attila) „Ha adva van egy termékem, amelynek a minősége – finoman fogalmazva is – vitatható, azt csak úgy tudom eladni, ha reklámozom – mondta Török Gábor, az MLSZ elnökségi tagja.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

A MOB a budapesti olimpiai pályázat támogatóival büszkélkedett, nem kellett volna

A MOB közzé tette, hogy a régió 16 állama támogatja a 2024-es játékok budapesti megrendezését. Az Európai Olimpiai Bizottság egy...

Close