Sportszemle — 2015/11/24 at 06:30

Sportszemle 2015.11.24.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Egy 80 fős falu az EL-ről álmodik

Sok embernek talán fogalma sincs arról, hogy hol található Európában a Zavrc nevű kis falu. Nem is csoda, hiszen mindössze húsz háza, egy kis sörgyára, a hivatalos adatok szerint 80 lakosa van a Dráva partján elterülő, a közvetlen a horvát-szlovén határon található szlovén kis falunak.

Egy olimpiai bajnok szervezi a vizes vébé Masters-versenyét

Megtisztelő feladatnak, sportvezetői pályafutása egyik legfontosabb mozzanatának tekinti a 2017-es FINA világbajnokság Masters-eseménysorozatának megszervezését Vári Attila, a 2000-es és a 2004- es olimpiai játékok aranyérmese. Tízezernél is többre tehető azoknak az úszóknak és vízilabdázóknak a száma, akik különféle korcsoportokban ellepik majd a Dagálynál felépülő uszodát, a margitszigeti létesítményeket, és persze Balatonfüredet, ahol a nyílt vízi versenyek zajlanak, mondta Vári Attila, akit a 2017-es magyarországi vizes vébé Masters-versenyének megszervezésével bíztak meg.

Kisiklás vagy az elmúlt húsz év mélye? – nézői közöny – NSO

A megszokott nézőszámos anyagunkból már kiderült, hogy a labdarúgó NB I legutóbbi, 16. fordulója kirívóan alacsony nézettséget hozott, a Nemzeti Sport Online most azt is megvizsgálta, hogy mennyire egyedi eset ez az elmúlt húsz esztendő alapján.

Budapesten csap össze az egyik legjobb fonák és a US Open-bajnok

Kedd este a budapesti Tennis Classicson egymás ellen is játszik majd a férfi tenisz élmezőnyébe tartozó, világranglista 9. Richard Gasquet és a 13. Marin Cilic, akiket külön-külön kérdeztünk leghatékonyabb fegyvereikről, a sűrű versenynaptár jelentette kihívásról, és a jövő évi olimpiáról is. Novak Djokovics dominanciáját inspirálónak is tartják, Roger Federer új trükkös támadásáról pedig azt mondták, jót tesz a tenisznek.

Szerdán nyit a Városligeti Műjégpálya

Idén nyáron elvégezték a Műjégpálya hűtéstechnológiai rendszerének bővítését, ennek köszönhetően a pálya hűtőberendezése az eddigieknél hatékonyabban tudja majd kezelni a szélsőséges időjárás okozta üzemeltetési nehézségeket – olvasható a Fővárosi Önkormányzat MTI-hez eljuttatott közleményében. Fotó: Pályi Zsófia – Origo A kapacitásbővítés eredményeként a 2015-2016-os téli szezontól kezdődően a jég előállítását végző berendezések akár melegebb téli időjárási körülmények között is kiváló minőségű, sportolásra alkalmas jégfelületet lesznek képesek létrehozni.

A focin spórolhat jópár millió eurót a Volkswagen

Utolsó frissítés: A korábban bőkezűen adott sporttámogatásokat is jelentősen átrendezi a Volkswagen, miután a dízelbotrány kezeléséhez jelentős tartalékokat kell képeznie. Három élvonalbeli Bundesliga labdarúgó klub és másodosztályú csapat szponzori támogatása is veszélybe került: a Hannover 96, a Werder Bremen és a Schalke 04, valamint a másodosztályú 1860 Münchennel szemben is azt fontolgatja a Volkswagen AG, hogy a költségei csökkentése miatt felhagy a szponzorációval – írta hétvégi számában a német hetilap Bild am Sonntag.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Federer, mint marketing eszköz

Roger Federer 2017-ig biztosan pályára lép majd a füves szezon egyik új tornáján, az ATP 250-es stuttgarti Mercedes Cup teniszversenyen....

Close