Sportszemle — 2015/11/19 at 06:30

Sportszemle 2015.11.19.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Meddig juthat az Eb-n a magyar válogatott?

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI A svédek és az ukránok pótselejtezős továbbjutásával kedd este kialakult a 2016-os franciaországi Európa-bajnokság 24-es mezőnye. A létszámot felduzzasztották és a korábbiakhoz képest plusz nyolc csapatnak adtak lehetőséget, hogy megmutassa magát.

A budapesti olimpiának csak a pályázati anyaga 10-15 milliárd lesz

Fürjes Balázs, a kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos szerint a főváros vezetése, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a kormányzat közötti egység lehet Budapest olimpiai pályázatának erőssége. Fürjes a Budapesti Corvinus Egyetemen Olimpia Budapesten címmel megtartott csütörtöki konferencián felhívta a figyelmet arra: “a múltban több esélyes pályázatot ölt meg az egység hiánya, mi magyarok viszont ebben a legjobbak lehetünk a 2024-es nyári játékokra kandidáló városok között”.

Itt vehet bérletet a hokisok olimpiai selejtezőjére

Megkezdődött az akciós bérletárusítás a magyar jégkorong-válogatott februári, budapesti olimpiai selejtezőtornájára. Az A csoportos világbajnokságra készülő csapat február 11. és 14. között – sorrendben – Litvánia, Észtország és Lengyelország társaságában, a Papp László Budapest Sportarénában küzd a 2018-as, pjogncsangi téli olimpián való részvételért. A tornáról csak az első helyezett jut az utolsó, 2016 szeptemberében esedékes selejtezőkörbe.

A nagy dolgok még előttük állnak

Vékony bizony – mondja a tavasszal a moszkvai világbajnokságon egyéni ezüstérmével sporttörténelmet író Liu Shaolin Sándor. – Az ember sosem tudja, hogy mikor és milyen mértékben szegődik mellé a szerencse. – A szerencse mellett nyilván más összetevői is vannak annak, hogy ez a sportág Magyarországon felfelé ívelő pályát él meg.

Újabb 30 éves szponzora hagyja ott a McLarent, ráadásul az RBR-ért

“Épp most írtunk alá a Red Bull Racinghez a következő szezonra. Fiatal, dinamikus, céltudatos csapat, tökéletesen illik a TAG Heuer stratégiájához” – jelentette be a svájci L’Hebdo magazinban Jean-Claude Biver, a cég CEO-ja. Döntésük azt jelenti, hogy 30 év után elhagyják a McLarent, amivel eggyé vált a nevük a Forma-1-ben.

Eb 2016: így vehetnek jegyet a magyar szurkolók – az UEFA tájékozta

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a hivatalos honlapján tájékoztatta a magyar válogatott szurkolóit a jegyvásárlás módjáról a jövő évi Európa-bajnokságra. December 14-től a magyar szurkolók is igényelhetnek jegyet az Eb-re (Fotó: Földi Imre) A válogatott szurkolói közül csak azok igényelhetnek jegyet, akik magyarországi lakcímmel rendelkeznek vagy magyar állampolgársággal – és természetesen ezt igazolni is tudják -, azaz a szurkolói kártya (bizonyos országokkal ellentétben) nem feltétel.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.11.18.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close