Sportmarketing, többféle sportág — 2015/11/19 at 07:30

Filmezz, szerkeszd, oszd meg! – valós idejű közösségi videókra éhesek a sport fanok

by

Ismétlések, összefoglalók lehetőleg azonnal, mobilbarát formátumban, megosztásra készen. A sikerrecept egyszerűnek tűnik, de hogyan lehet mindezt hatalmas stáb nélkül, hatékonyan kivitelezni?

A Formula E versenysorozat és a spanyol első osztályú labdarúgó bajnokság is a Grabyo alkalmazásra esküszik. Mindkét szervezet kibővítette a korábbi projekt alapú együttműködését a videó platformmal, így a jövőben nagyobb hangsúlyt helyeznek a szurkolók digitális élményének növelésére.

grabyo-LaLiga

A Grabyo olyan felhő alapú megoldásokat kínál, amelyek segítségével az élő közvetítésekből pillanatok alatt készíthető szerkesztett összefoglaló, ismétlés, vagy színfalak mögötti jelenet, ráadásul a hagyományos 16:9 arányú videók helyett a mobilbarát álló formátumban, vagy négyzet alakban.

Mindez azért különösen fontos a sportszervezetek számára, mert így valós időben képesek közösségi média tartalmat gyártani – a Grabyoban a Facebook, a Twitter, a YouTube, az Instagram és a Snapchat megosztási lehetőség is adott – és interakcióba lépni a mobilplatformok használóival. Ha jól sikerül az anyag, nagy esély van a virális terjedésre. Az idei wimbledoni bajnokság során a Grabyo használatával közzétett videók összességében 48 millió megtekintést generáltak.

grabyo-FormulaE

A Grabyo előnyeit már sok sportszervezet felismerte, a Formula E és a La Liga mellett dolgoztak együtt többek között az NFL-lel, az UFC-vel, a wimbledoni tenisztornával és az Eurosporttal is. A fiatal közönség elérésével növelhető a szurkolótábor, az exkluzív digitális tartalmak köré elhelyezett hirdetések pedig komoly bevételi forrást jelentenek.

Forrás: futuresport.co

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.11.19.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close