Sportszemle — 2015/11/16 at 06:30

Sportszemle 2015.11.16.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


FOCI EB 2016: MENETREND, SORSOLÁS, KIJUTÓK, JEGYEK – NSO

Sikerült! A magyar labdarúgó-válogatott kijutott a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságra! A tornát Franciaországban rendezik meg június 10. és július 10. között. Huszonnégy csapat verseng a kontinentális futballtrónért tíz helyszínen – Bordeaux, Lens, Lille, Lyon, Marseille, Nizza, Párizs, Saint-Denis, Saint-Étienne és Toulouse. A 24 csapat 51 mérkőzést vív.

Doppingbotrány: Oroszország felfüggesztve

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) irányító testülete ideiglenesen felfüggesztette Oroszországot a minden jel szerint állam és sportszövetségi szinten folyó doppingprogramja miatt. Az orosz atléták nem indulhatnak nemzetközi versenyeken. Az IAAF 24 tagja videokonferencián hozta meg döntését 22-1 arányban. Az oroszok képviselőjének, Mihail Butovnak nem volt szavazati joga.

Jégre viszik a kajakosokat is

Hasítanak rövid pályás gyorskorcsolyázóink a világban, a magyar jégkorong-válogatott tavasszal kiharcolta az A-csoportba jutást, curlingben is egyre eredményesebbek sportolóink, és az sem mellékes, hogy milyen utánpótlásbázisból meríthet majd az egykor szebb napokat látott magyar műkorcsolyasport.

Budapest 2 milliárdért rendezi a 2019-es Maccabi Európa Játékokat

Budapest rendezheti a 2019-es Maccabi Európa Játékokat, amely a földrész legnagyobb zsidó sporteseménye – jelentette be vasárnap Motti Tichauer, az Európai Maccabi Konföderáció ügyvezetője. A budapesti pályázat a szavazáson Bázel városát múlta felül. Jusztin Ádám, a Maccabi Vívó és Atlétikai Club elnöke, a magyar pályázat vezetője elmondta: különleges eseménynek lehetnek 2019-ben házigazdái, amely mérföldkőnek tekinthető a hazai zsidóság életében, ugyanakkor Budapestnek és Magyarországnak is kiemelkedő sporteseménye lesz.

Hat taggal bővült az Úszó Hírességek Csarnoka

Újabb hat taggal bővült a Magyar Úszó Hírességek Csarnoka. Gyarmati Andrea, Güttler Károly, Novák Ilonka, Tumpek György, Verrasztó Zoltán, valamint az edzők közül Széles Sándor került be az illusztris társaságba.

PAFC: a világ legszebb stadionjai közé választották a Pancho Arénát

A felcsúti Pancho Aréna bekerült a világ 12 legszebb labdarúgó-stadionja közé a FourFourTwo című szaklap által készített összeállításban. A FourFourTwo brit kiadásának honlapján olvasható cikkben feröeri, andorrai, portugáliai, horvátországi, gibraltári, spanyolországi és ausztráliai létesítmény is szerepel, de többségüket vélhetően a környezet különlegessége miatt választották be.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Ezzel a labdával játszik majd a magyar válogatott, ha kijut a 2016-os labdarúgó-EB-re

Csütörtökön Párizsban bemutatták a francia nemzeti színekben pompázó, Beau Jeu [Szép Játék] „szép játék” névre keresztelt labdát. Ez lesz a...

Close