Sportszemle — 2015/11/13 at 06:30

Sportszemle 2015.11.13.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Platinit kihúzták a FIFA-elnökjelöltek közül

A FIFA azt közölte, hogy öt jelölt száll harcba a szervezet elnöki posztjáért február 26-án. A legnagyobb meglepetés, hogy Michel Platini UEFA-elnök nincs közöttük. A FIFA öt hivatalosan elfogadott jelöltje: Tokyo Sexwale, Gianni Infantino, Jerome Champagne, Ali al-Husszein és Szalman Bin Ibrahim al-Kalifa. Róluk itt olvashat bővebben.

Labdarúgás: hosszabbított a világ legidősebb profi játékosa – NSO

Miura Kazujosi egy évvel hosszabbított a japán Jokohama FC labdarúgócsapatánál. A negyvennyolc éves támadó több mint harminc éve van a pályán, a világ legidősebb profi játékosaként tartják számon. Miura Kazujosi számára az idő nem párosul az öregedés folyamatával. Mottója, hogy „Annyi éves vagy, amennyinek érzed magad!”

A Lotust kizárták a garázsából Brazíliában

Nem engedték, hogy elfoglalja garázsait a boxutcában a Brazil Nagydíjra a Lotus, jelentették a helyszínről újságírók, akik képet is posztoltak a történtekről. Los equipos ya trabajando a tope, menos en Lotus. El box cerrado. pic.twitter.com/NkbiMXTQsf – Albert Fabrega ES (@AlbertFabrega) November 11, 2015 Az istállónak fenntartott helyiségeket biztonsági őrök védik, a csapat a holmiját csak az ajtók elé tudta lerakni, és nem tudott azokból kipakolni.

Az apja vízbe fulladt, ő olimpiai bajnok úszó lett

Hatvan éve, 1955. november 12-én halt meg Hajós Alfréd úszó, az első magyar olimpiai bajnok, aki építészként szellemi olimpián is a legjobb volt. 1878. február 1-jén született Budapesten Guttmann Arnold néven egy szegény zsidó családban, édesanyja öt testvérével együtt egyedül nevelte. Amikor 13 éves volt, apja a Dunába fulladt, ekkor határozta el, hogy megtanul úszni.

Válogatott: norvég-magyar Eb-pótselejtező – NSO

A magyar labdarúgó-válogatott rendkívül kulturált játékkal, Kleinheisler László góljával 1-0-ra nyert Norvégiában az Európa-bajnoki pótselejtező első mérkőzésén. A mieink ezzel nagy lépést tettek Franciaország felé, a vasárnapi visszavágón a Groupama Arénában kiharcolhatják a részvételt a kontinensbajnokságra. Nagy az öröm: Kleinheisler gólja nagyon sokat érhet (Fotók: Hegedüs Gábor) ONLINE KÖZVETÍTÉS A NORVÉGIA-MAGYARORSZÁG EB-PÓTSELEJTEZŐRŐL!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Illesztés nélküli cipőkben még jobb teljesítmények jöhetnek a sportban

Az adidas a Futurecraft elnevezésű technológiával egyetlen bőrdarabból, varrás nélkül képes cipőt összeállítani. Az új eljárás a sportban is komoly...

Close