labdarúgás, Sportmarketing — 2015/11/13 at 18:15

Ezzel a labdával játszik majd a magyar válogatott, ha kijut a 2016-os labdarúgó-EB-re

by

Csütörtökön Párizsban bemutatták a francia nemzeti színekben pompázó, Beau Jeu [Szép Játék] „szép játék” névre keresztelt labdát. Ez lesz a jövő évi futball Európa-bajnokság csoportkörének hivatalos játékszere.

A gyártó adidas több mint 18 hónapig tervezte a labdát, amelyre a francia nemzeti lobogó színei, a kék, a fehér és a piros mellett, a kontinenstornát és annak évét jelező EURO 2016 felirat is felkerült.

adidas-Beau-Jeu

 

Az UEFA honlapjának beszámolója szerint a francia válogatott legendás középpályása, Zinedine Zidane az Instagram-oldalára feltöltött fotón mutatta be először a nagyközönségnek a labdát, amely a háromcsíkos cég közlése szerint a 2014-es brazíliai világbajnokságon használt Brazuca legjobb tulajdonságait megtartotta, de jobb tapadással és levegőben repülés közbeni láthatósággal bír.

euro-2016-labda

Az Európa-bajnokságon résztvevő válogatottak november végéig megkapják a labdákat, így a játékosoknak hat hónapjuk lesz arra, hogy hozzászokjanak a játékszerhez. A kontinenstornák történetében először, külön labda készül majd az egyenes kieséses szakaszra.

Beau-Jeu

A franciaországi – először 24 csapatos – Eb június 10-én kezdődik, a magyar válogatott a norvégok elleni pótselejtezős párharcban juthat ki a tornára. Az első mérkőzésen idegenben 1-0-ás győzellmet arattunk Oslóban, a visszavágóra vasárnap kerül sor Budapesten a Groupama Arénában.

euro-2016-hivatalos-labda
Forrás: MTI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.11.13.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close