Sportszemle — 2015/11/12 at 06:30

Sportszemle 2015.11.12.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Marad a helyén, és három év alatt újul meg a Testnevelési Egyetem

Marad a jelenlegi helyén a Testnevelési Egyetem, de nagyobb területre, új épületekre, és a már meglévő létesítmények fejlesztésére van szükség. A folyamat három év alatt fejeződhet be, és a cél az, hogy az intézmény a külföldi diákok számára is kellően vonzó legyen.

„Terry és Hazard mellett melegítek? Meg kellett pofozgatnom magam!”

Gyollai Dániel csupán 18 éves, de már az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Stoke City felnőttkeretének tagja. A fiatal kapus szombaton a Chelsea ellen is ott volt a csapattal, és lenyűgözték a körülmények. Az U19-es válogatott labdarúgó élményeiről, a magyar és a szigetországi labdarúgás különbségéről, valamint csapattársairól (akiket néhány éve még a televízióban csodált) is beszélt a Nemzeti Sport Online-nak adott interjújában.

Nem véletlenül mosolyogtak rajtunk a norvégok

Csütörtökön este 20.45-től Norvégia fogadja a magyar futballválogatottat Eb-pótselejtezőn. Az Európai Labdarúgó Szövetséggel (UEFA) is kapcsolatban álló, valamennyi selejtezőről részletes kivonatot készítő InStattól elkértük az eddigi meccsek statisztikáit. Az Instat egyéni indexet állított össze az eddigi meccsek alapján. A kapusoknál nemcsak azt figyelték, mennyiszer védtek, hanem azt is megnézték, hogyan vettek részt például egy támadás indításában is.

A magyar gyorskorcsolyázók közelítenek a világelithez

A magyar férfi rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott lassan ott lesz a világ négy legjobbja között Liu Shaolin Sándor szerint, aki második lett 500 méteren vasárnap a torontói Világkupa-versenyen. “A csapat mindig próbál maximálisan teljesíteni, ezt támasztja alá az előző két Világkupa-állomás is.

Az ellopott aranyakat kérik vissza a dühös atléták

A tömegével doppingoló orosz atléták, illetve az eseteket elkenő sportvezetők legnagyobb bűne az, hogy belenyúltak a versenyek végkimenetelébe. Olyan sportolók is indulhattak olimpiákon és világbajnokságokon, akiknek folyamatban lévő doppingügyük, gyanús mintájuk volt. A magukat tisztának valló sportolók azt sérelmezik, hogy így megfosztották őket életük legnagyobb sikerétől.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.11.11.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close