Sportszemle — 2015/11/11 at 06:30

Sportszemle 2015.11.11.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Hol vesznek el az ifi focisták? Európa válságban

Krízisben van az európai futball utánpótlás-nevelés a CIES Futballkutató Intézet legfrissebb elemzése szerint. Egyre csökken azoknak a fiataloknak a száma, akiket a nevelő klubjuk aztán első osztályú bajnokságban is játszat. A CIES 31 UEFA-tag bajnokságának 460 csapatát vizsgálva jutott arra, hogy hat szezon óta folyamatosan csökken a saját nevelésű játékosok létszáma.

Akad város, ahol nincs nagyzási stadionhóbort

Ha a mostani sem telik meg, akkor fölösleges nagyobbat építeni – így gondolkodnak a focistadionról a szlovákiai Alsókubin képviselői. Lemondanak a felajánlott 750 ezer euróról is. A szlovákiai Alsókubin (Dolny Kubín) önkormányzata visszautasította azt a 750 ezer eurót (235 millió forint), amit az oktatási minisztérium a város stadionjának felújítására adott volna – írja a Sme szlovákiai napilap internetes kiadása.

Nem csak az Eb-részvétel a tét

Fotó: Hegedűs Márta / Magyar Nemzet A sportszakmai siker lehetőségén túl gazdaságilag is jelentős súlya van a magyar labdarúgó-válogatott Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezőjének. Csütörtökön és vasárnap eldől minden: ha a nemzeti csapat az oslói és a budapesti találkozón összesítésben felülkerekedik a skandináv riválison, akkor a 300 millió euró (90 milliárd forint) összdíjazású 24 fős elit résztvevőjévé válik.

Csak dagad a doppingbotrány: bezárt labor, feketelista

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) ideiglenesen felfüggesztette a moszkvai doppinglaboratórium működését. A döntésre – amely azonnali hatállyal életbe lépett – a WADA vizsgálóbizottságának ajánlására, a tavaly kirobbant doppingbotránnyal kapcsolatos hétfői bejelentések következményeképpen került sor, írja az MTI.

Hemingway: Nem az állam tartja el a magyar futballt! – NSO

George F. Hemingway szerint jó irányba indult el a magyar futball, de az eredményekhez több idő kell (Fotó: Korponai Tamás, archív) – Nyáron, a klub szezonnyitó sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy ha nem lenne az MLSZ ajánlása, akkor most is több légiós futballozna a Honvédban, mert a saját nevelésű játékosokat csak fokozatosan lehet beépíteni.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Komoly változások jönnek az NFL sörszponzorációjában

Szerződést hosszabbítottak a felek, így a Bud Light a 2021-2022-es szezon végéig marad az NFL hivatalos söre. A sörgyár marketing...

Close