Sportszemle — 2015/11/09 at 06:30

Sportszemle 2015.11.09.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Tálcán kínálják a siker receptjét, de a magyar fociklubok nem vevők rá

Kétnapos előadást tartottak Budapesten az Udinese játékosmegfigyelői, akik a Barcelonáénál is nagyobb hálózatot működtetnek. Az úgynevezett scoutrendszer új filozófiát adott, és eurótízmilliókat hozott az olasz klubnak. A magyar foci szereplőit nem nagyon érdekelte a kurzus, mi azért végigültük.

Hosszú Katinka a sztárja, de nincs a szintjén a világkupa

A legnagyobb és legnépszerűbb olimpiai sportágak majdnem mindegyikének van világkupája vagy olyan sorozata, amelyen akár könnyen megdőlhet egy világcsúcs is, vagy olyan mezőny gyűlik össze, amelyben nehezebb nyerni, mint a sportág világbajnokságán. Az előbbire az atlétika Gyémánt Ligája lehet a legjobb példa, az utóbbinál pedig a téli sportokat érdemes elővenni.

A WADA leszámolna a kenyai atlétikával

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség, a WADA minden kenyai atlétát négy évre eltiltatna, ha az országban nem történnek érdemi lépések a doppingolás ellen. Erről Kipchoge Keino, a kelet-afrikai ország olimpiai bizottságának elnöke számolt be pénteken Nairobiban, közvetlenül azután, hogy hazatért New Yorkból, ahol a WADA illetékeseivel tárgyalt. “Ez most már nem csupán egy fenyegetés.

Sport – Új „őrületre” kaptak rá a magyar focisták

Ha a magyarok a futballban nem rengetik is meg a világot, akadnak olyan honfitársaink, akik jól bánnak a labdával. Igazi hungarikum az asztali labdarúgás. Sokan attól sem jönnek zavarba, hogy a megfelelő helyre juttassák a labdát. Jó, a kaput gyakran nem találják el, ám a lyukba rúgásban egészen jók.

Magyarország kézivébét rendezhet

A Nemzetközi Kézilabda Szövetség Szocsiban zajló kongresszusán Magyarország nyerte el a 2018-as női U20-as világbajnokság rendezési

És akkor elkezdett özönleni a pénz a FIFA-hoz

Felfüggesztett vezetők, ügyészségi nyomozások, gyanús körülmények között odaítélt vb-rendezések, személyi összefonódások. Ha valaki csak az utóbbi egy év cikkeit olvassa el a futballvilágot irányító FIFA-ról, akkor zömében ehhez hasonló címekkel találkozhatott. Azt maga Sepp Blatter elnök is megerősítette, hogy a 2018-as orosz vb-ről már nagyjából a szavazás előtt döntöttek, a 2022-es katari foci-vb miatt meg már annyi botrány volt, hogy felsorolni is hosszú lenne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

II. világháborús időket idéz a West Ham hétvégi programfüzete

Az 1940-es évekig mennek vissza a dizájnért. Az alkalmat a háborúban elhunyt katonákra való emlékezés napja adja, ami a jövő...

Close