labdarúgás, Sportmarketing — 2015/11/06 at 15:00

II. világháborús időket idéz a West Ham hétvégi programfüzete

by

Az 1940-es évekig mennek vissza a dizájnért. Az alkalmat a háborúban elhunyt katonákra való emlékezés napja adja, ami a jövő héten lesz.

A Brit Nemzetközösség országaiban november 11. az emlékezés napja [Remembrance day], ugyanis az első világháborút lezáró fegyverszüneti egyezményt ezen a napon írták alá 1918-ban. A tisztelgéssel a fegyveres konfliktusokban elhunyt katonáknak állítanak emléket. A Premier League-ben is rendszeresek a megemlékezések ebben az időszakban, a legelterjedtebb szokás, hogy piros pipacs kerül a csapatok mezére, amely a háborúban kiontott vér szimbóluma.

pipacs-manchester-united

Sok klub azonban teljesen egyedi marketing akcióval készül a nevezetes novemberi hétvégén lévő bajnokijára. Tavaly a másodosztályú Milwall játékosai terepmintás emlékmezben futottak ki a gyepre, idén pedig az első vonalban szereplő West Ham United tesz ki magáért. A programfüzetük kinézete a II. világháborús időket idézi ezen a hétvégén, a dizájnt 1940-ből kölcsönözték.

whu-match-programme

Az Everton elleni bajnoki előtt a két klub vezetői közösen koszorúznak majd a pálya közepén, a West Hamben bázisozó katonák kíséretében. A két csapat mezeit – amelyeket a piros pipacs díszít majd – elárverezik a mérkőzés után, és a bevételeket a Brit Királyi Légiónak adományozzák.

west-ham-remembrance-day-match-program-2015

A West Ham az utolsó szezonját tölti a jelenlegi stadionjában, a Boleyn Groundon, mert jövőre birtokba veszik az új otthonukat, a londoni Olimpiai Stadiont. A klub a búcsúzás évében minden hazai bajnokira retró dizájnnal készíti a programfüzeteket, így az 1940-es évekbeli téma nem is nagyon lóg ki a sorból. A dizájnnak viszont különleges aktualitást ad, hogy a Boleyn Groundot a II. világháborúban bombatalálat érte, aminek következtében a West Ham egy darabig kénytelen volt máshol játszani a mérkőzéseit.

Forrás: standard.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sportszemle 2015.11.06.

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.

Close