Sportszemle — 2015/11/05 at 06:30

Sportszemle 2015.11.05.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Berki kiszállt – de mi van a többi londoni bajnokkal?

Fotó: Matthias Schrader / MTI Legutóbb augusztus elején, a MOB „Rio előtt egy évvel” tematikájú rendezvényen értekeztünk arról, hogyan áll a magyar kvótaszerzés ügye, akkor az időarányosan igen alacsonynak tűnő, 33-as magyar résztvevői számot azzal magyarázta az olimpiai bizottság, hogy „csapataink harcban állnak”, például a kézilabdázók és a pólósok is csak később dobják meg a létszámot.

London a legsportosabb város, Budapest 35 helyet lépett előre

Sorozatban negyedszer London lett a világ legsportosabb városa, míg Budapest 35 helyet előrelépve a 12. azon a listán, amelyet a Sportcal, a világ vezető sportszakmai hírportálja publikált. A lista annak alapján állt össze, hogy az elmúlt hét évben mennyi és milyen sporteseményt rendezett egy város, illetve, hogy a következő hét esztendőben milyen versenyeknek lesz a házigazdája.

Dujshebaev tudja, mennyi az esély az olimpiára

Gőzerővel készül a hét végi tornára a magyar férfi kézilabda-válogatott Debrecenben, Talant Dujshebaev szövetségi kapitány azonban már a januári, lengyelországi Európa-bajnokságra is gondol. “Nagyon örülünk, hogy együtt dolgozhatunk Debrecenben, a feltételek ideálisak, a fiúk pedig lelkesek.

Egyesül a Puskás-gyűjtemény

2015-11-04 16:57:14 Éppen tíz évvel azután, hogy egy angliai árverés anyagát − a család által értékesített gazdag Puskás-gyűjteményt − Bodnár György felvásárolta, most, miután az akkor megfogalmazott feltételeket teljesülni látja, az amerikai-magyar üzletember a Puskás Intézetnek adományozta a felbecsülhetetlen értékű kollekciót. A tárgyak jelentős része az új Puskás Stadionban lesz látható – olvasható a PUSKAS.COM-on.

FTC: „Elvesztettünk 3000 ultrát, de nyertünk ugyanennyi embert” – N

A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros első embere, Kubatov Gábor a Hargita Népének adott interjújában a kitűzött célok és nehézségek mellett beszélt a szurkolókról is. Kubatov Gábor szerint a Ferencváros háromezer ultrát elveszített, de legalább ugyanennyi embert nyert (Fotó: NS-archív) „Nincs kevesebb nézőnk, vagy maximum 500 szurkolóval kevesebben járnak ki.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Sorra dőltek meg a gazdasági rekordok a rögbi világbajnokságon

A rögbi-vb szervezői nyilvánosságra hozták a torna jegyeladásainak és televíziós nézettségének számait. A hétvégén befejeződött sorozatot a sportág eddigi legnagyobb...

Close