Sportszemle — 2015/10/30 at 06:30

Sportszemle 2015.10.30.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


Légszomj vár Mexikóban a Forma-1-re

A versenybalesetekben meghalt testvérpárról, Ricardo és Pedro Rodríguezről elnevezett mexikóvárosi pálya legnagyobb kihívása a célegyenes előtti hatalmas, 180 fokos, sokáig döntött ívű kanyarja, a Peraltada volt, egészen addig, amíg a felújítás során meg nem csonkították.

Risztovnak már motorcsónakja is van az edzéshez

Hétszeres Ironman triatlonos segíti a nyíltvízi úszó Risztov Éva felkészülését. Az olimpiai bajnok sportoló nemrég állt munkába régi-új edzőjénél, Turi Györgynél, aki azt mondja, Risztov 30 évesen is nagyszerű hozzáállással edz. “Kellemes meglepetés ért, amikor megismerkedtem a terhelésdiagnosztikai tesztek mutatóival, amelyekből az derült ki, hogy Éva a kazanyi világbajnokság után sem eresztett le, pedig másfél hónapon át nyugodtan lazsálhatott volna.

Bárkiből lehet FIFA-elnök, nem?

Viszontagságos időket él a FIFA mostanában, miután korrupciós botrányok rázták meg, lemondott Joseph „Sepp” Blatter elnök, akit aztán Michel Platinivel (az Európai Labdarúgó-szövetség [UEFA] elnökével) egyetemben felfüggesztettek. Most ideiglenes elnök irányítja a szövetséget Issa Hayatou személyében – aki maga is sáros lehet korrupciós ügyekben. Február 26-án pedig tisztújítás lesz a szervezetben.

Sport – Budapest lesz a hét végén a kardozók fővárosa

A MOM Sport létesítményben rendezik a Gerevich, Kovács, Kárpáti hármasról elnevezett férfi egyéni Világ Kupa-versenyt és a Zarándi Csabának emléket állító férficsapat VK-viadalt. A névadó trió 1932 és 1960 között összesen 19 olimpiai aranyérmet nyert. E szám sokkal nagyobb is lehetne, de a második világháború miatt 1940-ben és 1944-ben nem lehetett megrendezni az ötkarikás játékokat.

FTC: Doll a válogatott élén? Új szponzor? Böde helyettest kap? – Or

Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója elmondta, szerinte még nincs meg a bajnoki cím a zöld-fehéreknek, valamint beszélt az új igazolásokról, a nemzetközi kupaporondról, Nagy Ádámról, Böde Dánielről, Batik Bencéről és a szponzorokról is.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Leonardo DiCaprio a Formula E Fenntarthatósági Bizottságának élén

Új bizottságot hozott létre az elektomos autók versenyéről szóló Formula E sorozat az idei szezon rajtja előtti napokban. A globális...

Close