Sportszemle — 2015/10/29 at 06:30

Sportszemle 2015.10.29.

by

Friss hírválogatás sportmarketing és sportgazdaság témájú cikkekből.


A FIFA már a szavazás előtt odaígérte az oroszoknak a vb-t

Sepp Blatter egy TASZSZ-nak adott interjúban elismerte, hogy Oroszországnak már azelőtt odaígérték a 2018-as világbajnokságot, hogy erről szavaztak volna a FIFA-ban. A felfüggesztett elnök szerint a korrupciós botrány Michel Platini politikája miatt robbant ki. „2010-ben volt egy tárgyalásunk a világbajnokságról, és kettős döntést hoztunk.

Sport – Olasz meló

Perl Zoltán, a húszéves, 195 centiméter magas kosárlabdázó a nyáron szerződött Szombathelyről Szicíliába, a 14 ezer lakosú tengerparti olasz kisváros, Capo d’Orlando első osztályú csapatához. Az együttes a múlt vasárnap a magyar bedobó remek játékának is köszönhetően 68:62-re legyőzte a legutóbbi szezonban döntős, addig veretlen Reggio Emilia együttesét, s négy forduló után második a bajnokságban.

Barcelona: a francia bajnokságban köthet ki a csapat – NSO

Jön a PSG-Barcelona francia bajnoki szuperrangadó? Első hallásra hihetetlennek tűnik, de a Challenges magazin cikke alapján ez is előfordulhat. A francia miniszterelnök ugyanis a lap által készített interjúban elmondta, szívesen befogadná a katalán csapatot az élvonalbeli bajnokságba, ha Katalónia elszakad Spanyolországtól.

Európa leghosszabb turistaútja jött létre Magyarországon

Körbejárhatóvá tette Magyarországot az Országos Kékkör Túraútvonal, amelynek szeptember végén lezárult fejlesztéséről szerdán projektzáró eseményen számoltak be Budapesten. Az Országos Kékkör egységesíti a három Kéktúra-útvonalat, az Országos Kéktúrát, a Rockenbauer Pál tiszteletére elnevezett Dél-dunántúli Kéktúrát és a kerékpárral is teljesíthető Alföldi Kéktúrát, így egy Európában is egyedülálló, egységes jelzésű, 2550 kilométeres turistaút jött létre, amely teljesen körbejárhatóvá teszi az országot – mondta el Győri Tamás József, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója a szerdai eseményen.

Egy majdnem eltűnt sportág nyomában

Korábban egy ország bálványozta Földi Imrét vagy Baczakó Pétert, ma már a legjobbakat – némi túlzással – senki sem ismeri igazán, ráadásul a sportág eredményessége sem hasonlítható össze a fent említett nagyságok időszakával. Nem kellene ez ellen tenniük valamit? – Nem értek egyet az ön által elmondottakkal, ugyanis egyre több nemzetközileg is elismert eredményt érnek el a sportolóink.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Hét jelöltet fogadott el a FIFA az elnöki posztra

Kizárták a korábbi válogatott labdarúgó, a Trinidad és Tobagó-i David Nakhidot a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség [FIFA] elnöki posztjáért folytatott versenyből....

Close